8 Tips safari rondreis Namibië | Travel Lounge - Reisbureau Latem

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

11 Tips voor jouw safari of rondreis in Namibië

De beste periode en reistijden om naar Namibië te reizen? Welke bezienswaardigheden niet mogen ontbreken? De beste manier om naar Namibië te reizen? In dit artikel hebben we alvast enkele reistips Namibië gebundeld. Lees zeker verder.

Categorie

Deel dit bericht

1. Namib woestijn

Het land dankt zijn naam aan de uitgestrekte Namib woestijn, die het grootste deel van het landschap bepaalt. De Namib is de oudste woestijn ter wereld en gaat over in de Kalahari woestijn, die doorloopt in buurlanden Botswana en Zuid-Afrika. Aanpalend ligt het NamibRand Reserve, het grootste privé reservaat van Namibië.

2. Kalahariwoestijn

Ten zuidoosten van Windhoek ligt de Kalahariwoestijn, die zich uitstrekt over Zuid-Afrika, Botswana en Namibië. Dankzij de ligging in het binnenland valt er meer neerslag in de Kalahari dan in de Namib woestijn. Dit heeft tot een dichtere begroeiing geleid, waardoor de Kalahari geen ‘echte’ woestijn met enorme zandduinen is, zoals de Namib.

Het landschap in de Kalahari bestaat uit savannes en lage rode zandduinen, waar onder meer gnoes, springbokken, gemsbokken en struisvogels leven. De oudste bewoners van de Kalahari zijn de Bosjesmannen. Dit nomadenvolk maakte kokers om hun pijlen in op te bergen van de takken van de kokerboom, die u hier veel aantreft.

3. Grootste natuurpark Namibië

Namib Naukluft Park is het grootste natuurpark van Namibië en strekt zich met zijn dieprode zandduinen, droge rivierbeddingen en diepe dalen uit van Swakopmund tot Lüderitz. Wind en mist creëren zandduinen in het park, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken en daarmee tot de hoogste ter wereld behoren.

Door de minimale regenval bestaat het park voornamelijk uit woestijn. Toch leven ook hier dieren en planten, zoals gemsbokken, struisvogels, jakhalzen en de welwitschiaplant. Hier bevinden zich tevens de bekende zandduinen van Sossusvlei.

4. Fish River Canyon

Fish River Canyon (160 kilometer lang, 27 kilometer breed en 500 meter diep) is, na de Grand Canyon, de grootste canyon ter wereld. Deze is 130 miljoen jaar geleden ontstaan. Vanaf de rand heeft u vooral bij zonsopkomst en -ondergang adembenemende uitzichten over de kloof.

Een ander aspect in het diverse landschappenpalet van Namibië is de Zambezi Region (Caprivi Strip). Deze 400 km lange, smalle landstrook die zich over Botswana buigt is een waterrijk gebied met een weelderige flora en fauna. Een unieke regio die uitstekende safarimogelijkheden biedt per boot en per 4×4.

De bekendste parken van de regio zijn Mahango, Bwabwata, Mudumu en Nkasa Rupara.

5. Etosha National Park

Het Etosha National Park is het wildpark met het grootste dierenaantal en de meeste diversiteit. Een opvallend kenmerk dat dit park onderscheidt van andere wildparken is de droge, dorre omgeving waarin een 100 km lange witte zoutpan fel afsteekt.

6. Damaraland

In het droge, imposante Damaraland vindt u de oeroude rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als Organ Pipes, Petrified Forest en Burnt Mountain. Het landschap is zeer indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlaktes en bergen. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u op zoek gaan naar de zeldzame, roodgekleurde woestijnolifant.

7. Kaokoland

Kaokoland is één van de laatste wildernissen van Afrika en dat komt hoofdzakelijk door de geografische ligging in het desolate westen van Namibië.

Het landschap is afwisselend en de prachtige berggebieden strekken zich uit van de heuvels in het zuiden tot de hoge toppen van de Baynes en Otjihipa bergen in het noorden. In dit droge en onherbergzame gebied wonen de seminomadische Himba’s nog op traditionele wijze in eenvoudige lemen hutten.

In dit gebied kunt u de Epupa Falls bezoeken. Deze watervallen liggen op de grens met Angola en worden gevoed door de Kunene rivier.

8. Kies voor een selfdrive Namibië …

Een selfdrive ervaring in Namibië biedt extra vrijheid, flexibiliteit, onafhankelijkheid en een diepere verbinding met het land en de natuur. Het is een uitstekende keuze voor reizigers die op zoek zijn naar een avontuurlijke en persoonlijke ontdekkingsreis.

Bekijk zeker:

9. … of een fly-in safari Namibië

Het concept van een fly-in safari is ideaal voor een land zoals Namibië. In Namibië liggen de uitgestrekt natuurreservaten en nationale parken over grote afstanden verspreid.

Met een fly-in safari doe je de grote verplaatsingen per bushvliegtuig. Door te vliegen bespaar je kostbare tijd en kan je maximaal tijd besteden aan het verkennen van de natuurlijke schoonheid en het spotten van wilde dieren. En vanuit de lucht beleef je Namibië vanuit een uniek perspectief: een panoramische uitzicht over de uitgestrekte landschappen. Bekijk zeker deze 11-daagse fly-in safari Namibië als voorbeeldreis.

10. Luxe lodges Namibië

Namibië is een land voor echte reizigers. Hier treft u geen torenhoge hotels of grote hotelketens en het massatoerisme ontbreekt er in al zijn facetten. U verblijft in de meest uitgelezen accommodaties, kleinschalig, luxueus opgezet en van een persoonlijke service.

Bekijk zeker:

11. Beste reistijden Namibië

Namibië heeft een woestijnklimaat. Het hele jaar door is het er warm tot heet overdag, maar ’s nachts koelt het behoorlijk af.

Namibië in de winter

De winter (van mei tot september) kent temperaturen van 25° tot 30° overdag, terwijl het kwik ’s nachts tot beneden het vriespunt kan zakken. Neerslag is in deze periode uiterst zeldzaam.

Namibië in de zomer

Tijdens de zomer (van oktober tot april) kunnen de temperaturen tot boven de 40° stijgen en ’s nachts naar 20° zakken. Een stevige regenbui aan het einde van de namiddag behoort tot de mogelijkheden, maar echte regendagen en een betrokken hemel zijn zeldzaam. In Swakopmund en de kuststreek kan het erg mistig en fris zijn, afhankelijk van de zeetemperatuur.

Namibia Safari Concierge

Jouw Reisspecialist Namibië

Op zoek naar een échte reisspecialist Namibië? Travel Lounge is een reisbureau gespecialiseerd in Namibië. Als Namibia Safari Concierge realiseren we graag jouw droomreis naar Namibië.

Meer info over Namibia Safari Concierge ➔

8 Tips safari rondreis Namibië | Travel Lounge - Reisbureau Latem
11 Tips voor jouw safari of rondreis in Namibië

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.