15-Daagse Selfdrive Hoogtepunten Namibië | Travel Lounge - Reisbureau Latem

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

15-Daagse Selfdrive Hoogtepunten Namibië

Ontdek adembenemend Namibië tijdens deze 15-daagse individuele selfdrive. Van een safari in de uitgestrekte Kalahariwoestijn tot de indrukwekkende duinen van de Namibwoestijn, elke dag biedt nieuwe ontdekkingen. Laat je betoveren door deze rondreis Namibië met luxe lodges en tal van safari hoogtepunten.

Categorie

Deel dit bericht

Scroll snel naar

In 't kort

Individuele selfdrive Namibië
Hoogtepunten van Namibië in 15 dagen
Safari Namibië Etosha, Kalahari, Namibwoestijn, Damaraland ...
Ballonvaart Namibië in Sossusvlei & dolfijnen in Swakopmund
Luxe lodges Namibië

Reisprogramma

Dag 1: Brussel – Windhoek

Vlucht naar Windhoek.

 

Dag 2 & 3: Windhoek – Kalahariwoestijn

U wordt op de luchthaven verwelkomd door een medewerker van onze lokale agent. Deze geeft u een woordje uitleg en neemt u mee naar het wagenpark om de huurwagen op te halen. Rit naar de Kalahari.

Het landschap in de Kalahari bestaat uit savannes en lage rode zandduinen, waar onder meer gnoes, springbokken, gemsbokken en struisvogels leven. De oudste bewoners van de Kalahari zijn de Bosjesmannen. Je kan met hen een wandeling maken waarbij ze jullie op ludieke wijze inzichten geven over hun vroegere levensstijl.

Deze eerste 2 dagen zijn vooral bedoeld om wat te acclimatiseren, genieten van de omgeving en de lodge waarin je verblijft.

– 2 nachten

 

Dag 4 & 5: Namibwoestijn – Sossusvlei

De Namibwoestijn of kortweg Namib is een woestijn langs de kust van Namibië. De circa 150 kilometer brede woestijn strekt zich uit langs de Atlantische kust over een lengte van circa 2.000 kilometer.

Een deel van de Namib is opgenomen in het Namib-Naukluft National Park dat het grootste wildpark van Afrika is. Wat verder van de kust bevinden zich daarin de Sossusvlei, een schilderachtige vallei, waar heel soms water in staat, en de naastgelegen Dodevlei. Samen vormen deze één van de grote toeristische trekpleisters van het land.

Op weg naar Sesriem. Wind en mist creëren dieprode zandduinen, waarvan enkele meer dan 350 meter boven de woestijn uitsteken. Een hoogtepunt van deze reis is Sossusvlei & Sesriem Canyon, een 30 meter diepe kloof, uitgesleten door de Tsauchab rivier. Bij zonsopkomst is de rode gloed over de duinen vanuit de lucht nóg mooier. Een ballonvaart is een aanrader in deze regio. U kan de duinen ook bezoeken per quadbike.

– 2 nachten

 

Dag 6 & 7: Swakopmund

Via Kuiseb bereikt u het kuststadje Swakopmund waar het Duitse koloniale verleden nog sterk merkbaar is. In het nabijgelegen Walvisbaai kan u een schitterende dolfijnen- en robben cruise maken of de pelsrobbenkolonie van Cape Cross bezoeken.

Van hieruit zijn heel wat excursies mogelijk: een Sandwich Harbour Tour waarbij u met de jeep op verkenning gaat in een van de meest unieke en dramatische locaties van Namibië. U aanschouwt enkele van ’s werelds hoogste duinen afdalen in de koude Atlantische Ocean waardoor een unieke lagune wordt gevormd.

– 2 nachten

 

Dag 8 & 9: Damaraland

Vandaag rijdt u naar Damaraland, het woongebied van de traditionele Herero. In het droge Damaraland vindt u de oudste rotsgravures van Twyfelfontein en geologische hoogtepunten als de Organ Pipes, het Petrified Forest en Burnt Mountain.

Het landschap is indrukwekkend met droge rivierbeddingen, rotsheuvels, uitgestrekte vlaktes en bergen. In de droge bedding van de Aba-Huab rivier kunt u van maart tot en met oktober op zoek gaan naar de zeldzame woestijnolifant. Deze bijzondere olifant legt dagelijks grote afstanden af op zoek naar water en weet hierdoor, ondanks het zeer droge klimaat, toch te overleven. Ook vindt u hier gemsbokken, springbokken, bergzebra’s en zwarte neushoorns.

– 2 nachten

 

Dag 10 & 11: Etosha

Een van de grootste bezienswaardigheden is het Etosha National Park, het grootste beschermde wildpark van Namibië. Het park ontleent zijn naam aan de vrijwel vegetatieloze Etosha zoutpan, die in het regenseizoen deels onder water kan lopen. Blauwgroene algen gedijen uitstekend in het brakke water, waardoor er in deze periode meer dan een miljoen flamingo’s neerstrijken om te broeden.

Aan de rand van de pan zijn tientallen drinkplaatsen gevormd, waar regelmatig grote kuddes olifanten hun dorst komen lessen. In Etosha leeft de grootste concentratie wilde dieren van Namibië, waaronder leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffen en zwarte neushoorns.

– 2 nachten

 

Dag 12 & 13: Zannier Reserve

Het stijlvolle Omaanda is gelegen op een schitterende locatie in het hart van het Zannier Reserve by N/ a’an ku sê, op korte afstand van Windhoek. Het ontwerp van de accommodatie is een eerbetoon aan de traditionele bouwstijl van de Owambo stam en sluit aan op de eenvoud en uitgestrektheid van het landschap.

Omaanda werkt nauw samen met de Na’ankuse Foundation voor het behoud en regulering van de flora en fauna in het reservaat. Samen bieden zij onvergetelijke excursies in het reservaat aan die op uw persoonlijke wensen worden afgestemd. In het gezelschap van professionele gidsen ervaart u middels game drives zelf de Afrikaanse savanne, de kans is groot dat u dieren als giraffes, luipaarden, bavianen en antilopen spot.

Tussen de activiteiten door biedt de infinity pool verkoeling, vanwaar u tevens een magisch uitzicht heeft op het Khomaus Hochland plateau. Bovendien verschijnen er regelmatig grote groepen dieren recht voor het kamp.

– 2 nachten

 

Dag 14: Windhoek – Europa

Vertrek naar de luchthaven voor uw retourvlucht.

 

Dag 15: Aankomst

Namibia Safari Concierge

Jouw Reisspecialist Namibië

Op zoek naar een échte reisspecialist Namibië? Travel Lounge is een reisbureau gespecialiseerd in Namibië. Als Namibia Safari Concierge realiseren we graag jouw droomreis naar Namibië.

Meer info over Namibia Safari Concierge ➔

15-Daagse Selfdrive Hoogtepunten Namibië | Travel Lounge - Reisbureau Latem
15-Daagse Selfdrive Hoogtepunten Namibië

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.