Selfdrive Namibië: 19 dagen vol contrasten | Travel Lounge - Reisbureau Latem - Reisspecialist Namibië

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Selfdrive Namibië: 19 dagen vol contrasten

Op deze Namibië selfdrive met huurwagen ontdek je de contrasten van Namibië. Enerzijds de dorre woestijnlandschappen en duinen van de Namibwoestijn, Kalahariwoestijn en Damaraland. Anderzijds de vruchtbare wateren, moerassen en rivieren van Namibië zoals Okavango,  Victoria Watervallen, Zambezi. Een onvergetelijke Namibië rondreis van 19 dagen!

Categorie

Deel dit bericht

Scroll snel naar

In 't kort

19-daagse selfdrive Namibië met huurwagen
Olifanten, leeuwen, giraffen, zwarte neushoorns in Etosha
Namibwoestijn, Kalahariwoestijn, Damaraland ...
Wilde dieren aan de oevers van de Okavango
Victoria Watervallen (2 dagen!)

Reisprogramma

Dag 1: Brussel – Windhoek

Vlucht naar Windhoek.

 

Dag 2: Windhoek – Kalahari Desert

U wordt verwelkomd en ontvangt uw huurwagen op de luchthaven.
Rit naar de Kalahari.

– 1 nacht

 

Dag 3 & 4: Namib Desert & Sossusvlei

Vanuit de Kalahari rijdt u door schitterende landschappen langs de duinen van de Namib Desert. Tijdens uw 2-daags verblijf kan u deelnemen aan allerlei activiteiten zoals een excursie naar de Sossusvlei, een duinenwandeling naar Dune 4, rit per quadbike, bezoek aan de Sesriem Canyon.

– 2 nachten

 

Dag 5: Swakopmund

Via Kuiseb bereikt u het kuststadje Swakopmund waar het Duitse koloniale verleden nog levendig aanwezig is. Vele straatnamen dragen nog een naam van de vroegere Duitse of Oostenrijkse Keizers. In de nabijgelegen lagune van Walvisbaai kan u een schitterende dolfijnen- en robben cruise maken of de pelsrobbenkolonie van Cape Cross bezoeken.

– 1 nacht

 

Dag 6 & 7: Damaraland

Vandaag rijdt u naar Damaraland, het woongebied van de traditionele Herero. Dit is ook het leefgebied van de woestijnolifant, die zich aanpaste aan het dorre klimaat. Alle lodges organiseren safaris op zoek naar deze zeldzame dieren.
In dit immense rotslandschap kan u allerlei bizarre natuurverschijnselen bezoeken zoals de aparte Organ Pipes basaltformaties, de versteende bomen van Petrified Forest en het vulkanische landschap van Burnt Mountain. In Twyfelfontein zijn de oudst bewaarde rotsgravures van Namibië te zien.

– 2 nachten

 

Dag 8: Zuidwest-Etosha

U reist naar Epacha Game Reserve aan de rand van het zuidwestelijke deel van Etosha National Park. Hier kan u in alle rust wild observeren tijdens dag- en nachtsafari’s.

– 1 nacht

 

Dag 9 & 10: Oost-Etosha

Vandaag doorkruist u Etosha naar het oostelijke deel. Uniek aan dit park is de centraal gelegen uitgestrekte witte zoutpan. Vooral rond de drinkplaatsen in deze dorre omgeving kan u een grote diversiteit aan wildleven waarnemen waaronder olifanten, leeuwen, giraffen en zwarte neushoorns.

– 2 nachten

 

Dag 11: Rundu

Rit naar Rundu. Overnachting aan de oevers van de Kavango rivier. ’s Anderendaags begint uw traject door de Zambezi Strip. Hier begint het groene gedeelte van uw reis. U verblijft aan de oever van de Kavango rivier te midden van een weelderige vegetatie. U kan hier een mooie sunset cruise, bootsafari en natuurwandeling maken. Deze regio is ook een paradijs voor vogelspotters.

– 1 nacht

 

Dag 12 & 13: Okavango Region – Mahango National Park

Vandaag rijdt u naar het oostelijke deel van de Caprivi. U verblijft nabij het Mahango Game Reserve waar u fantastische safari’s kan doen en uiteenlopende diersoorten kan spotten. U kan ook een bootsafari en een uitstap naar de Popa Watervallen maken. Grote kuddes olifanten, buffels, sabelantilopen, riet- en bosbokken en sassaby’s worden regelmatig waargenomen op de oevers van de Kavango rivier.

– 2 nachten

 

Dag 14 & 15: Zambezi Region – Bwabwata National Park

Het moerasland van Babwata National Park is een uniek gebied dat doet denken aan de landschappen in Botswana. U verblijft in de regio van de Kwando-Linyanti delta, een toplocatie voor bootsafari’s. Game drives kan u maken in Bwabwata National Park of in het Nkasa Lupala National Park of het nabijgelegen Mudumo National Park, een wildernisgebied met savane, mopanebossen en moeras.

– 2 nachten

 

Dag 16 & 17: Victoria Falls

U laat uw huurauto achter in Katima Mulilo en wordt overgebracht naar de Victoria Watervallen. U heeft 2 dagen om dit indrukwekkende natuurfenomeen te bewonderen.

– 2 nachten

 

Dag 18: Victoria Falls – Johannesburg – Brussel

Retourvlucht naar Johannesburg en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Dag 19: Aankomst te Brussel

Aankomst.

Namibia Safari Concierge

Jouw Reisspecialist Namibië

Op zoek naar een échte reisspecialist Namibië? Travel Lounge is een reisbureau gespecialiseerd in Namibië. Als Namibia Safari Concierge realiseren we graag jouw droomreis naar Namibië.

Meer info over Namibia Safari Concierge ➔

Selfdrive Namibië: 19 dagen vol contrasten | Travel Lounge - Reisbureau Latem - Reisspecialist Namibië
Selfdrive Namibië: 19 dagen vol contrasten

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.