Reisverslag

Prijs

Op aanvraag

Reisverslag het adembenemend Zimbabwe

Klaartje vertelt je meer over het adembenemend Zimbabwe! Zimbabwe ligt in zuidelijk Afrika tussen Zuid-Afrika en Zambia. Zimbabwe is in het geheel ingesloten door land en grenst aan Botswana, Mozambique, Zambia en Zuid-Afrika. Zimbabwe is een fantastische bestemming voor liefhebbers van pure en authentieke safari’s. Maar het land heeft meer te bieden: eeuwenoude ruïnes en rotstekeningen, bijzondere ontmoetingen met een oprechte en hartelijke bevolking en niet te vergeten de beroemde Victoria watervallen. Vooral daarom zijn we hier: om dit wereldwonder te aanschouwen!

Categorie

Reisaanbieder

Door medewerker

Deel dit bericht

In 't kort

Adembenemend wereldwonder: Victoria watervallen
Opvangcentrum voor olifanten
Kayaktocht tussen de krokodillen en nijlpaarden

Vanuit België vliegen we met een comfortabel nachtvlucht van Ethiopian Airlines richting Victoria Falls airport. Bij aankomst op de luchthaven komen we direct in de sfeer met de locals die ons uitnodigen voor een dansje. Daarna rijden we door naar ‘Dusty Road’, een lokaal restaurantje in de buitenwijken van Victoria Falls, met een lekkere keuken. Met dit project wil de Engelse eigenares (die al lang in Zimbabwe woont) de lokale bevolking betrekken en helpen. De kinderen die komen optreden tijdens de lunch, worden financieel gesteund om naar school te kunnen gaan. Vergeet zeker niet om eens binnen te gaan kijken naar het ‘speciale’ interieur. ’s Avonds genieten we van een sundowner cruise op de Zambezi rivier. Wij spotten krokodillen, olifanten, nijlpaarden en tal van vogels. En dit met een prachtige ondergaande zon op de achtergrond, adembenemend!

Uiteraard bezoeken we op dag 2 als eerste de Victoria watervallen, één van de zeven wereldwonderen. Over een lengte van meer dan 1,7 kilometer stort het water van de Zambezi rivier zich hier in een nauwe kloof. Door de nevelwolken en het oorverdovende lawaai dat daardoor ontstaat, worden de watervallen lokaal ook wel ‘Mosi-oa-Tunya’ genoemd’, ofwel ‘Rook die dondert’. Zorg zeker voor een goede regenjas, want je kan echt kleddernat worden!

Een wandeling langs de watervallen is al een unieke beleving, maar het kan nog spectaculairder. Een helikoptervlucht boven dit natuurwonder is een absolute aanrader!

Wie nog meer avontuur wilt, kan dit zeker vinden op en rond de Zambezi rivier. Vanaf het mooie Lookout café, kan je kiezen voor een spannende zipline of gorge swing boven de Zambezi rivier. Uiteraard is een drankje op het terras met het mooie uitzicht ook een waardig alternatief.

In de namiddag gaan we op bezoek bij een opvangcentrum voor olifanten. Na een korte uitleg over het project, mag je de olifanten ontmoeten en eten geven. Als afsluiter genieten we van een drankje op het uitkijkterras te midden van de olifanten.

’s Avonds gaan we dineren in het leuke BOMA restaurant. Hier heerst een aangename drukte met veel typische animatie: dansen, waarzegger, djembésessies, … Het buffet biedt lekkere, lokale specialiteiten! Wie durft, kan Mopane wormen proeven. Je krijgt hier zelfs een diploma voor. (ik heb het diploma nog altijd niet gehaald 😊)

De laatste dag rijden we het nationaal park in om te kajakken op een rustig deel van de Zambezi rivier. Weliswaar niet zomaar een kayak tocht: we varen tussen de nijlpaarden en krokodillen in een opblaasbare kayak. Geen gevaar als je de instructies van de ervaren gids goed opvolgt. We moeten bijvoorbeeld even wachten als een mama en baby nijlpaard de rivier willen oversteken. Als beloning wacht een heerlijke barbecue op de oevers van de rivier!

Echte adrenaline kan ook je vinden tijdens een spectaculaire rafting op de Zambezi rivier, een van de wildste rivier ter wereld om te raften.

Tijdens de reis verblijven we in twee mooie hotels in de stad. Het prachtige Victoria Falls hotel ***** met zicht op de watervallen. Een koloniaal hotel met prachtige tuinen, een buitenzwembad, luxueuze kamers en een piekfijne service!

De charmante Victoria falls safari lodge****, iets minder luxueus dan het Victoria falls hotel, maar voor mij een topper omwille van de typische lodge stijl. Een leuk klein zwembadje en een mooie bar met uitzicht op een waterput maken de beleving af. Met wat geluk zie je ’s avonds de olifanten die komen drinken!

Ga zeker ook eens op wandeling in het stadje: je vindt er een gezellig marktje met souvenirs en ’s avonds kan je iets drinken in een van de leuke cafeetjes.

Vanaf het Victoria Falls hotel wandel je in 5 min naar het centrum. De Victoria falls safari lodge biedt gratis shuttles aan.

Als je houdt van avontuur en natuur, is dit een fantastische bestemming om te ontdekken!

 

 

 

 

Reisverslag het adembenemend Zimbabwe

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.