Reisverslag

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Reisverslag kleurrijk Marokko

Isabeau neemt je mee naar het kleurrijk land, Marokko! Van de bruisende stad Marrakech, tot de prachtige Merzouga woestijn...

Categorie

Deel dit bericht

In 't kort

Prachtige Riads in Marrakech
Zonsondergang in Merzouga Woestijn
Marokko's Hollywood-stad, Ouarzazate

Ik trok een week door het kleurrijke Marokko!

De eerste dagen verbleef ik in een prachtige Riad in Marrakech. Ik was onmiddellijk verkocht door de inrichting en stijl. Dus besloot ik om de volgende dag doorheen de kleine straatjes in de stad te snuisteren, opzoek naar leuke souvenirs. De dag nadien bracht ik een bezoek aan de Majorelletuin. Heel eerlijk, had ik meer van verwacht van de tuinen van Yves Saint Laurent.

Ik verliet de stad en trok naar het Oosten met onderweg een stop bij de adembenemende watervallen van Ouzoud. Het was een lange tocht naar de woestijn, dus maakte ik een tussenstop in Skoura. Ik verbleef er in een typisch hotel, met maar een paar gasten. De volgende dag zette ik mijn tocht naar de woestijn verder en bezocht ik nog de Todghakloof, een deel van het Atlasgebergte. In de late namiddag arriveerde ik in het tenten kamp. We trokken met de kamelen verder de Merzouga woestijn in en beleefde zo één van mooiste zonsondergangen (big sunset lover over here)!

Na een nachtje in de woestijn, keerde ik terug langs de 1000 Kasbah-route. Onderweg was het nooit saai, ik genoot van de prachtige landschappen en de chauffeur was een geweldige gids met heel wat weetjes over het land. Ik overnachtte in Marokko’s Hollywood-stad, Ouarzazate. Ik bezocht er de filmstudio’s, wel eens leuk om te zien maar zeker geen must-do. In tegenstelling tot Ait Ben Haddou, de 17e eeuwse kasba is zo goed bewaard gebleven en komt daarmee op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Terug in Marrakech, verbleef ik opnieuw in een hele mooie Riad. Ik ontdekte nog het Djeema el Fna plein en de culinaire specialiteiten van Marroko. Dit land heeft heel wat te bieden en zeker de moeite waard om naartoe te reizen!

Reisverslag kleurrijk Marokko

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.