Reisverslag

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Reisverslag rondreis Cuba

Onze collega Jade is net terug van een rondreis doorheen Cuba, ze bezocht voornamelijk West-Cuba en Centraal-Cuba tijdens haar privévakantie van twee weken.

Categorie

Deel dit bericht

In 't kort

Havana: kennis maken met de Cubaanse sfeer
Viñales: een dromerige vallei
Trinidad: een stad met veel karakter

Havana is de ideale plaats om kennis te maken met de Cubaanse sfeer. Door middel van een bezoek aan de oude stad, een kookworkshop gevolgd door een salsa les en een echte kennismaking met de geschiedenis van de sigaren en rum tijdens een workshop leer je al snel de basics van het land kennen. Op de laatste avond bracht ze een bezoek aan de Buena Vista Social Club waar muziek centraal staat doorheen heel de avond.

Daarna trok ze naar Viñales, waar een dromerige vallei de eyecatcher is van de streek. Een fietstocht met een tussenstop bij een echte sigarenboer brengt je nog dichter bij de natuur. Cayo Jutias ligt op een uurtje rijden maar zeker de moeite waard om een echt droomstrand te bezoeken. Enkele tropische stormen verder waren ze beland in Las Terrazas, waar ook natuur centraal staat en ze als enige gasten in het hotel verbleven, een handige tussenstop maar niet meer. Net als de Playa Larga – de volgende tussenstop – waar je niet meer dan het strand hebt als trekpleister, de Bahia de Cochinos, die op een halfuurtje rijden ligt is wel prachtig om te snorkelen.

Na veel mooie natuur kwamen enkele steden aan de beurt, Cienfuegos was als eerste aan de beurt. Een wandeling tot aan La Punta langs het Palacio de Valle en andere culturele hotspots op de Paseo El Prado. Naast wat leuke kramen op de Boulevard San Fernando en het Parque Jose Martí biedt de stad niet veel aan.

Trinidad was dan wel weer een stad met veel meer karakter, het Plaza Mayor bij uitstek en de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Cayo Iguana, een droomeiland waar je een heleboel leguanen en natuurlijke zwembaden kan vinden. In de avond is de Disco Ayala (discotheek in een echte grot) of Casa de la Música ideaal om van het nachtleven te genieten.

Nagenieten van zo een prachtige reis doe je uiteraard met enkele dagen aan Varadero Beach, een prachtig strand dat je niet kan vergelijken met welk strand dan ook.

Jade haar ongezouten mening? Een prachtig land met bakken cultuur en verrassende natuur maar niet echt een grote speler op vlak van vriendelijke bevolking en lekkere lokale keuken.

Reisverslag rondreis Cuba

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.