Reisverslag

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Reisverslag oogverblindend Argentinië

Argentinië is een van de grootste landen ter wereld, het land is 3500 kilometer lang, dus u kunt zich wel voorstellen hoeveel verschillende, interessante gebieden er zijn. Fanatiek voetbal, sappige steaks, tango, gletsjers en bergpieken. Dat is, onmiskenbaar, vrolijk Argentinië. In Buenos Aires dans je de tango in de gezelligste cafés. Je geniet van zalige wijn in de wijnstad Mendoza. En je hart slaat over bij de kolossale Iguazu Falls. In de zuidelijke regio Patagonië tref je een ongerept gebied met schitterende meren, bergen en gletsjers. Bewonder de indrukwekkende Glaciar Perito Moreno vlak bij El Calafate.

Categorie

Door medewerker

Deel dit bericht

In 't kort

Een van de grootste landen ter wereld
Indrukwekkende Glaciar Perito Moreno
Verleidelijke tangoshow

Na een nachtvlucht via Madrid, komen we ’s morgens aan in Buenos Aires. Buenos Aires is het kloppende hart van Argentinië. Het jachtige leven in deze stad combineert Europese invloeden met een passie voor tango, politiek, cafés en een geweldig nachtleven. Na een deugddoende douche verkennen we de stad te voet en per fiets: de kleurrijke Boca wijk met het bekende voetbalstadion, leuke mercado’s en de begraafplaats (Las Recoletas) met het graf van Eva Peron. Uiteraard mag een verleidelijke tangoshow niet ontbreken op het programma: een van de beste show kan je zien in het theater van het prachtige Faena hotel! Zelf overnachten we in het leuke Madero hotel met zicht op de stad en rivier!

De dag erna nemen we een binnenlandse vlucht (3u) naar El Calafate. El Calafate, in het zuiden van Argentinië, is de toegangspoort tot een adembenemend mooi stuk natuur: Los Glaciares National Park, en de Perito Moreno Gletsjer in het bijzonder. We overnachten in hotel Xelena El Calafate zelf, een klein en gezellig dorpje, en al wandelend kun je een heleboel zien. Ideaal om van hieruit het prachtige Nationaal Park te ontdekken. Het hotel heeft een mooi zwembad met een ademend uitzicht op het meer.

Vooraleer we morgen naar de gletsjer trekken, maken we vandaag een prachtige wandeltocht te paard doorheen de ongerepte natuur richting hotel Eolo. Voor mij het mooiste hotel tijdens deze reis. Fantastisch gelegen 5 sterren hotel, middenin de rust en natuur, dat deel uitmaakt van Relais&chateaux.

Vandaag is de dag waarom we zover gereisd hebben: de beklimming van de Perito Moreno Glacier. Na een rit per bus en boot, komen we aan bij de voet van de gletsjer met ’50 tinten blauw’. Een unieke wandeling op en tussen deze gletsjer, is uiteraard het hoogtepunt van deze reis!

In de namiddag kunnen we de gletsjer ook nog vanuit onze kayak bewonderen: een magische beleving in die kleine kayak naast deze reusachtige gletsjer.

Geen paniek als je minder avontuurlijk bent: er zijn mooie cruiseschepen die jou tot aan de gletsjer brengen, een mooie dagexcursies tussen de ‘fjorden’ en ijsschotsen. Op de boot is er zelf een VIP area waar je kunt genieten van een hapje en een drankje met toch wel een uitzonderlijk uitzicht!

De volgende dag vliegen we terug naar El Calafate om nog een nachtje te genieten van Buenos Aires in hotel Sofitel vooraleer terug te vliegen naar België.

Een prachtig land waar ik zeker nog terug moet gaan, want er is nog zoveel te ontdekken! Wie gaat er mee?

Reisverslag oogverblindend Argentinië

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.