Reisverslag

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Citytrip Valencia

Deze Spaanse stad is meer dan een citytrip alleen. Nood aan een dagje uitrusten op het strand? Genieten van een 'Aguas de Valencia' en heerlijke Spaanse tapas? Fietsen door de drooggelegde rivier? Historische en moderne architectuur? Deze stad heeft het allemaal. Hieronder het reisverslag van onze collega Delphine. 

Categorie

Deel dit bericht

In 't kort

Heerlijke Spaanse tapas
Verken de oude en de moderne stad
Geniet van een cocktail op het strand

Verken de oude stad

“Barrio del Carmen” is de oude historische volkswijk van Valencia met verschillende bezienswaardigheden zoals de kathedraal en de oude stadspoorten. Bovendien heb je in het historische centrum ook heel wat leuke winkeltjes en restaurantjes en dit is ook het middelpunt van moderne kunst. “Plaza de la Virgen” is een levendig plein in de historische stad, er zijn heel wat leuke terrassen in de omgeving. Aan dit plein ligt ook de kathedraal van Santa Maria, dit is de bekendste bezienswaardigheid van Valencia. Naast de kathedraal ligt de klokkentoren El Miguelete. Wil je een overzicht over de stad en een prachtig zicht? Dan is de klim zeker de moeite.

De Mercado Central, de overdekte versmarkt is ook een echte aanrader. Gezellig rondwandelen en al je zintuigen laten prikkelen. Ook La Lonja of de 15e eeuwse zijdebeurs is een bijzondere bezienswaardigheid. La Lonja was het handelscentrum tijdens de zijdeperiode die ook de historische bloeiperiode van de stad was.

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Ook wel ‘de stad van kunst en wetenschap’, dit is een cultureel en wetenschappelijk complex van 7 bijzondere gebouwen. Alles werd ontworpen door Calatrava, deze wijk ligt in de droog gelegde Turia rivier van Valencia. Hier heb je onder andere volgende bezienswaardigheden: een planetarium, een IMAX-theater, een wetenschapsmuseum, een evenementenhal en het mooiste aquarium van Spanje (Oceanographic). Een bezoek aan deze site mag dus zeker niet ontbreken tijdens uw citytrip.

Een dagje aan zee

Eén van de leukste dingen aan een citytrip Valencia? Je kan een dagje genieten op het strand of in één van de strandbars. Met het openbaar vervoer ben je heel vlot van het oude centrum aan het strand. Toch wat lokale cultuur opsnuiven? Dan is een wandelingetje door Poblats Maritim een aanrader. Deze oude visserswijk met zijn kleurrijke huisjes is zeer gezellig om eens door te wandelen. Ook hier heb je verschillende leuke wijnbars en tapasbars.

Daguitstap met de fiets

Niet alleen is de stad zelf zeer goed te verkennen met de fiets. Wil je even de stad achter je laten en de natuur in? Dan is een fietstocht naar het natuurpark van Albufera een echte aanrader! Je fietst de kustlijn af tot aan het zoetwatermeer. Hier kan je met een bootje het meer op. Tot slot zijn we verder gefietst richting El Palmar, hier kan je de beste paëlla eten.

Kortom, deze stad heeft alles voor een geslaagde citytrip.

 

Citytrip Valencia

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.