Reisverslag

Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

8-daagse rondreis Jordanië

Jordanië staat vooral bekend als woestijngebied, maar er is zoveel meer dan dat. Er zijn heel wat historische sites te bewonderen, de Jordaanse keuken is met al zijn smaken een ontdekkingsreis op zich en de natuur is er fenomenaal. De lokale bevolking is er enorm vriendelijk, behulpzaam en gastvrij. Dit en de prachtige landschappen zijn ons het meeste bijgebleven. Lees hieronder ons reisverslag over onze rondreis Jordanië.

Categorie

Reisaanbieder

Deel dit bericht

In 't kort

8-DAAGSE FLY & DRIVE DOORHEEN JORDANIE
Vriendelijke en gastvrije lokale bevolking
Adembenemende landschappen
Veel bezienswaardigheden en historische sites

Dag 1: Brussel – Amman

De gastvrijheid begint al bij aankomst op de luchthaven. De lokale vertegenwoordiger wacht je op en helpt je met het visum, de douane, de bagage, tot aan het transportmiddel. Wij hadden een privé chauffeur gedurende de volledige week en vonden dit persoonlijke een echte aanrader. Onze chauffeur was altijd beschikbaar, heeft ons heel wat uitgelegd en bijgeleerd en bovendien kan je tijdens je rondreis 100% genieten van de uitzichten zonder op de baan te moeten letten. Het verkeer in de hoofdstad Amman is trouwens enorm chaotisch, wat het niet zo evident maakt om hier te rijden.

Na aankomst in ons hotel in Amman genoten we nog van een drankje in een cocktailbar. Ook daar merkten we meteen hoe vriendelijk de lokale bevolking is. Heel wat mensen spraken ons meteen aan en kwamen een babbeltje doen.

Dag 2: Amman – Jerash – Amman

Na ons ontbijt vertrekken we richting Jerash, deze Grieks-Romeinse stad ligt 45km ten noorden van Amman. Het grootste deel van de stad is nog intact, deze site is dus zeker een bezoek waard. Persoonlijke tip, neem hier zeker een gids, ze geven je met veel plezier en enthousiasme een duidelijke uitleg over de volledige site. Na ons bezoek aan Jerash reden we terug naar Amman voor een city tour, deze stad is enorm groot en heeft ook heel wat bezienswaardigheden. Wij bezochten de citadel, wat zeker de moeite is en ook het Romeinse amfitheater. Om de dag af te sluiten genoten we van een duik in het rooftopzwembad van ons hotel, bovendien werden we hier beloond met een prachtige zonsondergang.

Dag 3: Amman – Madaba – Mount Nebo – Dana – Feynan

Vandaag staat er een drukke dag op de planning. We laten de hoofdstad achter ons en brengen een bezoek aan Madaba, een kleine stad ten zuiden van Amman. Vervolgens bezoeken we Mount Nebo, naast een prachtig uitzichtspunt zou dit ook de begraafplaats van Mozes zijn nadat hij het “Beloofde land” zag.

We rijden nog iets zuidelijker via de “Desert Highway” richting het natuurreservaat Dana, hier vindt je 320 km² aan spectaculaire bergen en valleien en prachtige uitzichten. Met een gids maakten we een wandeling door de omgeving, de prachtige natuur en zandstenen rotsformaties zijn zeker de moeite. We rijden via de Kings Highway tijdens de zonsondergang verder naar Feynan, de Kings Highway wordt ook wel één van de mooiste wegen ter wereld genoemd.

Op het rooftop terras van onze lodge werden we nog getrakteerd op een prachtige sterrenhemel. Voor ons persoonlijk was dit één van de hoogtepunten tijdens onze rondreis.

Dag 4: Feynan – Petra

We starten de ochtend met een lekker lokaal ontbijt. Na het ontbijt trekken we de bergen in, met een lokale gids volgen we de bedding van de rivier voor een prachtige wandeling. Vervolgens hebben we nog een typische bedoeïenen experience waarbij we bij de lokale bevolking thuis gaan, heel impressionant om te zien, echt een fijne ervaring. Na onze lunch verlaten we Dana Nature Reserve om via Kings Highway richting Wadi Musa te rijden, de volgende stop op onze rondreis. Hier sliepen we in Old Village Resort, een prachtige hotel met een magnifiek uitzicht over de stad. Bovendien werden we beloond met een mooie zonsondergang.

’s Avonds neemt onze chauffeur ons mee naar een lokaal restaurant waar we genieten van een heerlijk diner om de dag af te sluiten. Proef zeker ook eens de lokale wijn.

Dag 5: Petra – Wadi Rum

Vroeg opstaan vandaag voor een bezoek aan wereldwonder Petra. Zeker aan te raden om de site zo vroeg mogelijk te bezoeken, dan is het veel minder druk, dit maakt het bezoek een pak aangenamer. Ook een aanrader is om de site te bezoeken met een gids, wij hadden een gids gedurende 3 uren, daarna deden we nog de stevige wandeling richting het klooster, het klooster is misschien nog spectaculairder dan de iconische schatkamer van Petra. Ook hier werden we beloond met een prachtig uitzicht.

Na ons bezoek namen we tijdens een lokale lunch de tijd om na te genieten van deze indrukwekkende site. Vervolgens hadden we de lange rit richting Wadi Rum. De dag sloten we af met een sunset jeep tour voor een eerste kennismaking met de woestijn.

Dag 6: Wadi Rum – Aqaba – Dead Sea

Vandaag opnieuw vroeg opstaan voor een kamelentocht bij zonsopgang. Geen woorden voor deze magische ervaring, de veranderende kleuren van de woestijn, de kamelen met hun eigen willetje, de zon die aan de horizon verschijnt,… Na het ontbijt genoten we nog van een 4-uur durende jeep tour. Na de jeep tour was het tijd om de woestijn te verlaten. We rijden terug naar het dorpje aan de rand van de woestijn, van hieruit vertrek je met een jeep van het woestijnkamp waar je overnacht. Je mag namelijk als toerist niet zelf de woestijn in rijden.

Onze chauffeur had voor onze lunch een verrassing, we reden richting Aqaba om daar te genieten van een lokale lunch en nog een korte wandeling in de stad. Aqaba was niet opgenomen in ons programma, maar dit was wel een zeer fijne stad, instant vakantiegevoel wanneer je het strand, de palmbomen en de vele bootjes op zee ziet. Tot slot is het tijd voor een laatste lange rit richting de Dode Zee.

Dag 7: Dead Sea

De laatste twee dagen van onze rondreis nemen we tijd om te genieten aan de Dode Zee. Uiteraard hoort een “Dode Zee modder ervaring” hier ook bij. Jezelf helemaal insmeren met de modder uit de dode zee, die boordevol mineralen zit. Na het afspoelen heb je meteen een babyvelletje. Na het dobberen in de Dode Zee kunnen we nog een duik nemen in het verwarmde zwembad. Uitrusten en (na)genieten dus.

Dag 8: Dead Sea – Amman – Brussel

Onze terugvlucht is pas ’s avonds laat dus nog een volledige dag genieten. Aan de Dode Zee verbleven we in Kempinski Ishtar Dead Sea, één van de beste hotels hier. We werden er ook echt verwend, perfect einde van een prachtige rondreis dus.

8-daagse rondreis Jordanië

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.