Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Reisverslag Citytrip Valencia

Een citytrip is ideaal om er even tussenuit te zijn en een nieuwe stad te ontdekken in al zijn facetten. Ik neem u graag mee naar Valencia, de perfecte combinatie tussen bruisend stadsleven en de rust van de Middellandse Zee.

Categorie

Door medewerker

Deel dit bericht

In 't kort

CITYTRIP VALENCIA
Combineer de stad en de zee
Verken de stad per fiets
Geniet culinair

Transport

U vliegt rechtstreeks vanuit Brussel naar Valencia met Brussels Airlines, voor u het weet landt u op de luchthaven in Valencia. Van hieruit kunnen wij een transfer voorzien naar uw hotel of kunt u gebruik maken van een taxi of het openbaar vervoer.

Programma

Op dag 1 hebben we na de check-in in het hotel genoten van een lunch nabij Ciudad de las Artes y las Sciencias. Daarna namen we ook uitgebreid de tijd om deze wijk te verkennen. Dit is een echte must als je naar Valencia reist. Het is een ontwerp van de Valenciaanse architect Calatrava en is een complex van cultuur en vrijetijdsbesteding. Je kan er Oceanografic bezoeken, het grootste aquarium van Europa. Daarnaast is er ook Hemisferic, het wetenschapsmuseum, de Palau les Arts, de Umbracle en het Caixa Forum om te bewonderen.

Op dag 2 namen we de tijd om het oude stadscentrum te verkennen. Een zeer mooie stadscentrum waar je zeker volgende zaken moet bezichtigen: de kathedraal met de heilige graal, de centrale markt, de oude stadspoorten, de zijdemarkt,… Eindig uw bezoek aan de stad zeker met een wandeling door de botanische tuinen. Om de dag af te sluiten heeft u een uitgebreide keuze aan tapasrestaurants waar u geniet van een gezellig diner.

Op dag 3 mocht het wat sportiever en namen we de fiets, Valencia is een echte fietsstad. We hebben de volledige kustlijn afgefietst tot aan het natuurpark Albufera, een zoetwatermeer vlak aan de Middellandse Zee. Hier deden we een boottochtje om daarna verder te fietsen en te genieten van een Valenciaanse paella in een lokaal dorpje.

Op dag 4 hebben we genoten van een dagje aan het strand. Eerst hebben we de leuke en kleurrijke wijk Poblats Maritims verkend, om daarna te genieten van de zo en de zee. De ideale afsluiter van een leuke en gevarieerde citytrip.

Onze persoonlijke tips

Verblijf je graag in de oude stad van Valencia? Dan is het Only You hotel de ideale keuze voor jou. Een leuk designhotel met ruime kamers en een perfecte ligging in het oude centrum.

Verblijf je liever aan de zee? Dan raden wij u het Las Arenas Balneario Resort aan.

Daarnaast geven we u uiteraard graag ook enkele restauranttips mee.

Bent u helemaal overtuigd? Wordt dit uw volgende citytrip? Aarzel niet ons te contacteren voor meer info.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.