Reisverslag

Prijs

Op aanvraag

Reisverslag het betoverende Kos

Elize sloot de zomer af in het betoverende Kos, het eiland van de zonnige stranden, historische schatten en de betoverende Egeïsche Zee. In dit reisverslag neem ik je mee op mijn reis, en deel ik mijn hoogtepunten en ontdekkingen. Ik hoop je te inspireren om dit betoverende eiland zelf te verkennen. Van idyllische stranden tot adembenemende zonsondergangen en culinaire ontdekkingen, een avontuur op Kos belooft een onvergetelijke ervaring te worden. Hieronder beschrijf ik enkele van mijn favoriete activiteiten:

Categorie

Reisaanbieder

Door medewerker

Deel dit bericht

In 't kort

Verken het eiland op twee wielen
Drie eilanden boottocht
Krater van Stefanos

Quadtocht rond het eiland:  

Tijdens mijn vakantie op het prachtige Griekse eiland Kos, besloten we een avontuurlijke quadtocht te maken om het eiland op een unieke manier te verkennen. Kos heeft prachtige stranden, waaronder Lambi Beach, Paradise Beach en Tigaki Beach. Daar kon je genieten van zonnebaden, zwemmen en watersporten. Ook bezochten we enkele stadjes zoals Kardamena en Kefalos.

 

Verken de Oude Stad van Kos:
Wandelen door de smalle straatjes van de oude stad Kos is iets dat je zeker en vast ook moet doen. Je kan er ook historische bezienswaardigheden bewonderen zoals het Johannieterskasteel, de Agora en de beroemde boom van Hippocrates. Ook zijn er tal van leuke winkels om souvenirtjes te kopen

 

Huur een fiets en verken het eiland op twee wielen

Kos is gezegend met een prachtige omgeving en heeft heel goed aangelegde fietspaden. Door te fietsen kan je de ongerepte stranden, beboste gebieden, olijfgaarden, wijngaarden en glooiende heuvels verkennen, en volop genieten van het adembenemende uitzicht op de Egeïsche Zee.

 

Drie eilanden boottocht

Een must do activiteit is ook zeker de drie eilanden boottocht, deze vertrekt elke dag van uit de haven van Kos Stad.

Eerste Stop: Pserimos
Onze eerste bestemming was Pserimos, een klein en schilderachtig eiland in de Egeïsche Zee. Terwijl we naderden, werden we begroet door de azuurblauwe wateren en het witte zandstrand dat uitnodigend lonkte. De rust op dit eiland was opmerkelijk; slechts een handvol lokale vissersbootjes dobberde in de haven.

Tweede Stop: Kalymnos

Onze volgende bestemming was Kalymnos, het eiland van de sponzenduikers. De ruige kustlijn en de traditionele architectuur begroetten ons terwijl we aanlegden in de haven. Hier kregen we de kans om het charmante stadje Pothia te verkennen. Een hoogtepunt van ons bezoek aan Kalymnos was een bezoek aan een lokale sponswinkel, waar we leerden over de eeuwenoude traditie van het sponsduiken en enkele prachtige sponzen konden bewonderen en kopen.

Derde Stop: Pláti
Onze laatste stop was het eiland Pláti, een klein onbewoond eiland met een idyllisch strand. Dit was de plek waar konden zwemmen en snorkelen in het heldere water.

 

Bezoek aan een Vulkaan

Ook is het eiland Nisyros, echt de moeite om te bezoeken. Je vertrekt vanuit de haven van Kardamena op een ongeveer 1 uur durende boottocht.

Nadat we de pittoreske haven van Mandraki op Nisyros hadden bereikt, werden we begroet door een indrukwekkend uitzicht op het eiland, met zijn karakteristieke witte huizen en smalle straatjes.

Onze volgende bestemming was de indrukwekkende krater van Stefanos. Terwijl we naderden, konden we de geur van zwavel al ruiken, een teken dat we ons dichter bij de vulkanische activiteit bevonden. Eenmaal binnen de krater werden we getroffen door de schoonheid ervan – een maanachtig landschap bedekt met gele zwavelkristallen en stoom die uit de grond opborrelde. De hitte en de damp die uit de grond opstegen, gaven ons het gevoel dat we ons echt in het binnenste van de aarde bevonden. Het was een fascinerende, bijna buitenaardse ervaring.

Tenslotte biedt Kos een bruisend nachtleven met tal van bars, clubs en restaurants. Het is een geweldige plek om ’s avonds te genieten van muziek en om te dansen tot in de vroege uurtjes.

Mijn vakantie op Kos was een onvergetelijke ervaring. Het eiland bood de perfecte mix van cultuur, ontspanning en natuurlijke schoonheid. Ik hoop ooit weer terug te keren naar deze Griekse parel.

Reisverslag het betoverende Kos

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.