Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Luxe cruise Griekenland & Turkije

Een unieke combinatie van natuur, eeuwenoude culturen en vakantiegevoel. Weinig plekken doen het de Egeïsche Zee na. Luxeschip Encore van rederij Seabourn voert je zeven dagen lang duizenden jaren terug in de tijd. Laverend tussen de Griekse eilanden en het vasteland van Turkije, van Istanbul naar Athene.

Categorie

Reisaanbieder

Deel dit bericht

Cruise Griekse eilanden en Turkse kusten

Strategisch gelegen aan de monding van de Gouden Hoorn en de Bosporus, is Istanbul een van de belangrijkste steden in de wereldgeschiedenis. En tot op vandaag is de exotische stad nog steeds een van de enige steden op twee continenten tegelijk.

Langs de Zee van Marmara en de zeestraat van Dardanellen landt luxeschip Encore op Limnos. Al in de oudheid wist het ruige eiland tal van legendes te inspireren. Zo vervaardigde vuurgod Hephaistos er wapens voor andere goden en Griekse helden, in de vulkanen als zijn smederijen. Ontdek het eiland ‘off the beaten track’ met een 4×4 en bezoek zeker de zandduinen van Gomati. Of ga aan boord van een traditionele caïqueboot voor een vaarexcursie langs de kusten.

Unesco wereldwonder

In Çeşme sta je terug op Turkse bodem. Naast een populaire badstad ontdek je hier het middeleeuwse kasteel, gezellige straatjes met Oud-Griekse huizen en de 16e-eeuwse Ottomaanse karavanserai.

Vanuit Çeşme geniet je met Seabourn van een prachtige excursie naar de archeologische site van Efeze. Vergeleken met andere ruïnes in de wereld die vandaag nog te bezoeken zijn, is Efeze een opvallende verschijning. Kijk je ogen uit bij de Bibliotheek van Celcus, het Grote Theater en de Tempel van Artemis. Dit zijn de overblijfselen van een van de zeven wereldwonderen van de antieke oudheid.

Historisch lappendeken Rhodos

Na badplaats Bodrum en zijn jachthaven in een van de mooiste baaien van de wereld, volgt Rhodos. Een historisch lappendeken in de Dodekanesos. Waar de erfenis van de oude Grieken zich mengt met die van de Turkse belegering, de kruisvaarders en de Italiaanse bezetting.

Fans van Unesco Werelderfgoed ontdekken een fantastisch bewaard middeleeuws centrum, met de Ridderstraat, het Paleis van de Grootmeesters en het Grote Ziekenhuis als niet te missen bezienswaardigheden.

Onweerstaanbaar Santorini

De aanleghaven van Santorini is een iconische ankerplaats. Genesteld tussen de steile wanden van een ingestorte vulkaan.

Even onvergetelijk is het pittoreske, witte stadje Fira, op 400 m hoogte aan de rand van de caldera, en zijn onweerstaanbare vergezichten. Geen wonder dat de Fenicische, Spartaanse en Minoïsche culturen onder de betovering vielen van dit eiland.

Met een bijnaam als ‘eiland van aroma’s’ is Spetses een genot voor alle zintuigen. Weelderig groen, geurige bloemen en welige bomen. Met zijn prachtige haven is de oude binnenstad van het eiland een toplocatie voor zeilers. De rest van het glooiende eiland is relatief onbewoond, omringd door één enkele weg, af te leggen met paardenkoets.

Erfgoedstad Athene

In Piraeus gaat de Encore nog een laatste keer voor anker: de toegangspoort naar Athene en zijn erfgoedschatten uit de oudheid. Van het Parthenon en het Erechtheion, tot de Propyleeën en de Tempel van Nikè … De Akropolis is hét symbool van de klassieke oudheid.

Erg geliefd bij Belgen

Met plaats voor 458 tot 600 gasten bestaat de Seabourn-vloot uit intieme all-suiteschepen, allemaal met gegarandeerd zeezicht en vaak met veranda. De restaurants bieden een mooie keuze van specialiteiten aan: van sushi tot Amerikaanse grill en diners in thema van je bestemming. Champagne, heerlijke wijnen en premium sterke dranken zijn te allen tijde inbegrepen.

Luxe cruise Griekenland & Turkije

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.