Favoriete fotoreis

Fotoreis Namibië

Prijs

6850€

Data

Van zondag 1 december tot en met maandag 16 december 2024

Bestemming(en):

Fotoreis naar adembenemend Namibië 2024

Onder begeleiding van fotograaf en reisleider James Arthur, die reeds meerdere malen Namibië bezocht, ontdekken jullie dit prachtige land tijdens deze fotoreis. Deze werd samengesteld in samenwerking met Namibia Safari Concierge die de ins en outs van Namibië door en door kennen. Reis door Namibië en fotografeer zelf dit prachtige land tijdens de workshops landschapsfotografie, natuurfotografie, straatfotografie, nachtfotografie, macro-fotografie, urbex-fotografie, portret op locatie met een model. We leren ook onze beelden professioneel bewerken in Lightroom & Photoshop. Exploreer, leer en geniet tijdens deze fotoreis door het prachtige Namibië!

In 't kort

Volledig uitgewerkt programma voor fotografen door fotografen.
De mooiste plaatsen van Namibië op de meest originele manier.
Onze eigen konvooi van jeeps geven ons extra vrijheid om te fotograferen.

Een fotoreis voor fotografen, door fotografen!

Het verschil met een gewone reis en deze fotoreis is dat alles tot in de puntjes is uitgewerkt in functie van fotografen, ongeacht hun niveau (beginner/ervaren/professioneel). Als deelnemer hoef je je dus enkel te concentreren op je fototoestel en te genieten!

De tourleader is zelf ook fotograaf. Er zit voor elke foto-enthousiasteling wat in, deze reis toont u de mooiste plaatsen van Namibië op de meest originele manier. We rijden met onze eigen jeeps in konvooi door Namibië, wat ons veel vrijheid geeft om te fotograferen wanneer we dat willen. Je gaat niet enkel naar huis met mooie herinneringen en foto’s, je connecteert ook met andere fotografen en maakt vrienden voor het leven.

Deze fotoreis concentreert zich op landschapsfotografie, natuurfotografie en wildlifefotografie met de kans om wilde dieren zoals de cheetah’s, leeuwen, neushoorns, wildebeesten, zebra’s, hyena’s, olifanten, dolfijnen en veel meer te fotograferen in hun natuurlijke habitat. Ook macro-fotografie staat op het menu tijdens ons bezoek aan “the little five”.

We bezoeken verschillende nationale parken zoals het Gondwana Nature Park met Fish River Canyon en Quivertree Forest, Etosha National Park, het Okonjima Nature Reserve. In Twyfelfontein in Damaraland bezoeken we het UNESCO-werelderfgoed en gaan we op zoek naar de woestijnolifant en struisvogels. We bezoeken Swakopmund en maken een sea safari in Walvisbaai waar we ook de Sandwish Harbour Tour doen.

In Kolmanskop bezoeken we de oude diamantmijnstad, een spookstad in de zandduinen, ideaal voor urbex-fotografie.

We doen portretfotografie met een professioneel model in Deadvlei en brengen ook een bezoek aan de Himba-stam, deze leeft nog op een traditionele manier.

De verbluffend wijdse landschappen, zonsop- en zonsondergangen krijgen we er zomaar gratis bij en zijn perfect voor landschapsfotografie. De nachtelijke sterrenhemels zijn ideaal voor nachtfotografie.

Als groep fotografen leren we van elkaar, we vormen een hechte groep en maken van deze reis de reis van ons leven! We nemen ook de tijd om onze beelden in groep te evalueren en met Adobe Lightroom en Photoshop een nog sterker beeld te maken.

Namibië blijft telkens verbazen, ga mee en fotografeer zelf dit prachtige land!

Reisprogramma

Dag 1 (maandag 2 december 2024): Brussel-Windhoek

Heenvlucht van Brussel – Frankfurt – Windhoek

Dag 2 (dinsdag 3 december 2024): Aankomst in Namibië – Keetmanshoop – Quivertree Forest

Onze terreinwagens staan voor ons klaar op de luchthaven. We rijden door naar Quivertree Forest Camp. Bij aankomst kunnen we wat verpozen. In de late namiddag fotograferen we onze eerste sundowner bij een bezoek aan Kokerboomwoud en Giants Playground. Als de nacht gevallen is focussen we ons op de prachtige sterrenhemel tijdens een sessie nachtfotografie.

Dag 3 (woensdag 4 december 2024): Fish River Canyon

Vandaag starten we met een sunrise drive doorheen Quivertree Forest Camp. Hierna rijden we door naar Gondwana Canyon Village vlakbij Fish River Canyon waar we in de namiddag een nature drive (niet de canyon zelf) gaan doen.

Dag 4 (donderdag 5 december 2024): Fish River Canyon / Aus

We beginnen vandaag met een ochtend canyon drive doorheen Fish River Canyon en maken ook een tussenstop om te tanken in Canyon Roadhouse waar we ook oude vervallen old timers kunnen fotograferen. Hierna rijden we door naar Aus.

Dag 4-5 (donderdag 5 & vrijdag 6 december 2024): Aus & Kolmanskop

We rijden door naar Klein-Aus Vista Desert Horse Inn B&B, hier gaan we nabij de Garub waterpoel wilde Namib-woestijnpaarden fotograferen. Voor en na het diner kunnen we onze fotografieskills opnieuw botvieren aan sundowners en sterrenhemels.

Op dag 2 van ons verblijf hier trekken we naar Kolmanskop, deze verlaten diamant-mijnstad herbergt vervallen gebouwen die overspoeld zijn door het woestijnzand. De zandduinen, de contrasten in licht, de kleurrijke verf in de huizen en de interessante details bieden een ideale omgeving om aan urbex-fotografie te doen, een echte spookstad. We gaan hier ook aan de slag met een model voor modelfotografie, het beschikbare licht en leren een sunbounce-reflector gebruiken. ’s Middags lunchen we in de havenstad Lüderitz, deze stad aan de Atlantische kust heeft een erfgoed van prachtige Jugendstil-gebouwen, perfect om wat architectuurfotografie te doen. In de late namiddag keren we terug naar Kolmanskop om nog meer urbex-fotografie te doen maar dan bij totaal ander licht.

Dag 6-7 (zaterdag 7 & zondag 8 december 2024): Sossusvlei & Sesriem canyon

Vandaag verplaatsen we ons naar Le Mirage Dessert Lodge in Sesriem, deze lodge ligt aan de Sesriem-poort van Sossusvlei en Deadvlei en aan de rand van de Namib-Dessert waar de hoogste zandduinen ter wereld liggen. Op het fotografie-menu staan hier:

 • zonsopgang in het Namib-Naukluft National Park
 • modelfotografie in Sossusvlei/Deadvlei, we gaan aan de slag met een model en het beschikbare licht en leren een sunbounce-reflector gebruiken
 • we gaan met quads de bergen rondom onze lodge in om de landschappen en de zonsondergang te fotograferen
 • nachtfotografie van de helderste sterrenhemels ’s avonds aan onze lodge
Dag 8-9 (maandag 9 & dinsdag 10 december 2024): Swakopmund & Walvisbaai
Vandaag rijden we door naar Swakopmund door het Naukluft Gebergte. Wie zin heeft kan na check-in in het Swakopmund Guesthouse mee met de fotograaf naar een authentieke township van deze stad waar we een eerste keer aan straatfotografie gaan doen. Als je liever wat wil verpozen na de lange rit, kan dat uiteraard ook.
Op dag 2 van ons verblijf in Swakopmund vertrekken we al vroeg naar Walvisbaai waar we op sea-safari gaan. We kunnen hier dolfijnen, zeehonden, flamingo’s, pelikanen en andere dieren spotten. In de namiddag kan wie wil opnieuw naar een township in Swakopmund waar we nog meer straatfotografie kunnen doen. Als alternatief kan je ook het centrum van Swakopmund bezoeken, een camel ride of een quad in de woestijn boeken.
Voor ons vertrek naar Twyfelfontein doen we nog een Living Dessert Tour, waar we op zoek gaan naar “the little five”. Met een beetje geluk kunnen we hier slangen, gecko’s, kameleons, schorpioenen, hagedissen en andere kleine dieren fotograferen, ideaal voor macro fotografie.
Dag 10-11 (woensdag 11 & donderdag 12 december 2024): Twyfelfontein & Damaraland
’s Ochtends doen we in Swakopmund nog een Living Desert tour waarbij we op zoek gaan naar de kleine woestijndiertjes. Vervolgens rijden we door naar Twyfelfontein Adventure Camp door Damaraland, hier gaan we op safari op zoek naar olifanten en struisvogels, op onze terugweg naar ons tentenkamp kunnen we de zonsondergang fotograferen, na het diner trekken we erop uit om aan nachtfotografie te doen, in functie van de maanstand fotograferen we sterrenhemels, nachtelijke skylines.
Twyfelfontein bezoeken zonder een bezoek te brengen aan de UNESCO-werelderfgoedsite zou zonde zijn, de vele rotstekeningen die 6000 jaar geleden gemaakt zijn door de San, een inheemse bevolkingsgroep van Namibië zijn prachtig om te fotograferen. We bezoeken ook de Organ Pipes en Burnt Mountain om te eindigen met een bezoek aan het living Damara museum, waar de San-stam ons toont hoe ze leven.
Dag 12-13 (vrijdag 13 & zaterdag 14 december 2024): Etosha National Park
We rijden vandaag door naar Etosha Eagle Tented Lodge en bezoeken er in de buurt een Himba-dorp, een dankbaar onderwerp voor portretfotografie, we doen dat niet zonder de lokale bevolking te steunen. ’s Avonds dineren we rond onze lodge waar ook wilde dieren zitten en we dus kans hebben om wildlife te fotograferen.
Dag 2 van ons verblijf hier hebben we een hele dag voorzien om op safari te gaan in het Etosha National Park. Een safari in dit park mag je beschouwen als het hoogtepunt van deze reis. Gewapend met onze telelens kunnen we hier de grootste variëteit aan wildlife fotograferen. Leeuwen, zwarte neushoorns, giraffen, zebra’s, hyena’s, cheetah’s om er enkele te noemen. Onze ranger geeft ons ruim de tijd om ze te fotograferen, hopen dat moeder natuur ons veel wil geven!
Dag 14 (zondag 15 december 2024): Okonjima Nature Reserve
Vandaag rijden we door naar het Okonjima Nature Reserve waar we game drive gaan doen op zoek naar de luipaarden van de Africat Foundation.
Dag 15 (maandag 16 december 2024): Windhoek-Brussel
Terugvlucht van Windhoek – Addis Abeba (Ethiopië) – Brussel

Prijs

6850€

Deze reis is ook geschikt voor niet-fotograferende partners.

Inbegrepen

 • Vluchten Brussel – Windhoek – Brussel
 • Uitstappen en excursies naar de verschillende natuurparken en sites
 • Overnachtingen in hotels & lodges
 • Ontbijt en diner zijn in de meeste accommodaties inbegrepen (enkel in Swakopmund gaan we voor eigen rekening op restaurant gaan dineren, reservatie kan door ons geregeld worden)
 • Huur van onze terreinwagens (elke terreinwagen is uitgerust met een radio om te communiceren binnen ons konvooi)

Niet inbegrepen

 • Brandstof verbruik van de terreinwagens wordt afgerekend onder de deelnemers. Reken hiervoor op ongeveer 125€/persoon voor de hele reis. We rijden 3500 km doorheen Namibië en rijden per 4 in een terreinwagen.
 • Toegang Sossusvlei te betalen aan de ingang van het park, dit komt ongeveer op 10€/p (incl. auto toegang).
 • Lunches zijn in de meeste lodges inbegrepen, om tijd te winnen voorzien we tijdens excursies en self-drive dagen in onze eigen picnic lunch:
  • Picnic lunch in Solitaire, tijdens onze self-drive van Sossusvlei naar Swakopmund maken we hier een tussenstop en kopen we onze eigen lunch, de appelcake is hier trouwens heerlijk!
  • Picnic lunch in Swakopmund voor tijdens onze self-drive van Swakopmund naar Twyfelfontein.
  • Lunch in luchthaven Windhoek bij vertrek naar Brussel.
Fotoreis Namibië
Fotoreis naar adembenemend Namibië 2024

Data

Van zondag 1 december tot en met maandag 16 december 2024

Prijs

6850€

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.