Volzet

Fotoreis Georgië met Tim Dirven

Prijs

2850€ (excl. zelf te boeken vluchten) (incl. BTW)

Data

Van dinsdag 17 september tot en met zaterdag 28 september 2024

Bestemming(en):

Avontuurlijke fotoreis Georgië 2024 met fotograaf Tim Dirven (September)

Ben je gebeten door fotografie en niet bang voor avontuur? Wil je graag weten hoe documentaire fotograaf Tim Dirven te werk gaat?

Ga dan mee op foto-expeditie naar Georgië waar we 13 dagen onderweg zijn en de verschillende facetten verkennen die het prachtige land te bieden heeft. Op het kruispunt tussen Oost en West heeft Georgië niet enkel adembenemende natuur, maar ook een rijke cultuur, diverse religies en een interessante architectuur.

Deze unieke fotoreis is samengesteld door Tim Dirven samen met een lokale gids. Na meerdere prospecties wist Tim een uniek reisprogramma samen te stellen.

We zien er industriële archeologie uit de Sovjettijd, gaan urbex fotograferen in een vergaan spa-resort met verlaten sanatoria. We gaan op bezoek bij afgelegen dorpsgemeenschappen en bij herders die de zomermaanden doorbrengen hoog in de bergen. We bezoeken eveneens een vissersgemeenschap aan het Tabatskurimeer. De kosmopolitische stad Batumi aan de Zwarte Zee komt eveneens aan bod en is een groot contrast met de dorpen die we bezoeken.

Naast al dat moois experimenteren we met nachtfotografie en dronefotografie.

Deze reis werd op maat gemaakt voor een kleine groep met een maximum van 8 deelnemers.

We logeren bij families, en proberen zoveel mogelijk deel uit te maken van het dagelijks leven in Georgië. We maken op deze reis gebruik van kleinschalige accommodaties, omdat je daar het beste de gastvrijheid en sfeer van Georgië kunt proeven en zo proberen we ook de lokale economie te steunen.

We rijden met onze eigen jeeps in groep door Georgië, wat ons veel vrijheid geeft om te fotograferen. Je gaat niet enkel naar huis met mooie herinneringen en foto’s, je wisselt ook ideeën uit met andere fotografen.

De reis richt zich op fotoliefhebbers maar staat ook open voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke reis door Georgië.

 

Categorie

Deel dit bericht

In 't kort

Volledig uitgewerkt programma voor fotografen door fotograaf Tim Dirven.
De mooiste plaatsen van Georgië op de meest originele manier.
Ons eigen vervoer geeft ons extra vrijheid om te fotograferen waar we dat willen.

Op fotoreis met Tim Dirven naar Georgië

Deze fotoreis is samengesteld voor fotografen door fotografen! Het verschil met een gewone reis en deze reis is dat alles tot in de puntjes is uitgewerkt in functie van fotografen, ongeacht hun niveau (beginner/ervaren/professioneel). Als deelnemer hoef je je dus enkel te concentreren op je fototoestel en te genieten! De reis richt zich op fotoliefhebbers maar staat ook open voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke reis door Georgië.

Onze tourleader Tim Dirven is zelf ook fotograaf. Er zit voor elke foto-enthousiasteling wat in, deze reis toont u de mooiste plaatsen van Georgië op de meest originele manier. We rijden met onze eigen jeeps samen door Georgië, wat ons veel vrijheid geeft om te fotograferen wanneer we dat willen. Je gaat niet enkel naar huis met mooie herinneringen en foto’s, je connecteert ook met andere fotografen en maakt vrienden voor het leven.

We zien er industriële archeologie uit de Sovjettijd, gaan urbex fotograferen in een vergaan spa resort met verlaten sanatoria. We gaan op bezoek bij afgelegen dorpsgemeenschappen en bij herders die de zomermaanden doorbrengen hoog in de bergen. We bezoeken eveneens een vissersgemeenschap aan het Tabatskurimeer. Ideaal om portretfotografie te maken! De kosmopolitische stad Batumi aan de Zwarte Zee komt eveneens aan bod en is een groot contrast met de dorpen die we bezoeken, hier kunnen we straatfotografie doen.

Naast al dat moois experimenteren we met nachtfotografie en dronefotografie.

De verbluffend wijdse landschappen krijgen we er zomaar gratis bij en zijn perfect voor landschapsfotografie.

Als groep fotografen leren we van elkaar, we vormen een hechte groep en maken van deze reis de reis van ons leven! We nemen ook de tijd om onze beelden in groep te evalueren en met Adobe Lightroom en Photoshop een nog sterker beeld te maken.

Georgië is de smeltkroes tussen het Oosten en het Westen, ga mee en fotografeer zelf dit prachtige land!

Vragen over deze fotoreis? Contacteer James Arthur.

Reisprogramma

Dag 1 (17 september 2024): Van Charleroi Airport (België) naar Kutaisi (Georgië)

Heenvlucht van Charleroi naar Kutaisi met WizzAir.
Onze lokale gids Kakha haalt ons op en brengt ons naar de eerste slaapplaats, een familiehotel in Kutaisi.

Dag 2 (18 september 2024): Kutaisi City / Tskaltubo

Kutaisi city. Na het ontbijt trekken we naar de lokale markt en het historisch centrum die op wandelafstand liggen. Op de lokale markt doen we inkopen voor de picknick van dag 3. Degene die wensen kunnen een orthodoxe viering meemaken.
Vandaag handelen we ook de praktische zaken af zoals de lokale munt lari afhalen en een Georgische simkaart. Er is mogelijkheid tot persoonlijke aankopen. Lunch en diner op dag 2 zijn in een in lokaal restaurant.

Na onze lunch gaan we op Urbex-fotografie naar Tskaltubo in één van de vele verlaten sanatoria en hotels in dit historische spa-resort op 20 km van Kutaisi.

Dag 3 (19 september 2024): Transfer van Kutaisi via Chiatura naar Tabatskuri

Op weg naar Tabatskuri stoppen we in Chiatura, een mijnstadje uit de Sovjettijd dat ondertussen erg vervallen is en te vergelijken met Charleroi in België. Hier gaan we picknicken.
In Tabatskuri logeren we bij de familie Amiran, een hartverwarmende familie die in een typisch Georgisch huis wonen. Zij verwennen ons met typische Georgische gerechten.

Dag 4 (20 september 2024): Tabatskuri

We spenderen de dag in Tabatskuri waar de meeste inwoners behoren tot een Armeense minderheid. Het dorp ligt aan het Tabatskurimeer op 1991m. We bezoeken het dorp van herders en vissers, maken deel uit van het leven in een afgelegen dorp met tradities op het ritme van de dag.
We genieten opnieuw van een heerlijke lunch en diner bij de familie Amiran.

Dag 5 (21 september 2024): Transfer van Tabatskuri naar Vardzia

Bij aankomst starten we onze wandeldag. We bezoeken typische grotwoningen, we wandelen in de vallei en bezoeken het Khertvisi fort en het Tmogvi fort. We logeren in Edemi Guesthouse, ook bekend de superkok Marina in het programma “De Mosterd van Meus” van Jeroen Meus en dineren daar.

Dag 6 (22 september 2024): Transfer van Vardzia via Abastumani naar Kutaisi

In Abastumani bezoeken we een astronomisch observatorium uit de Sovjettijd en een dorp met houten huizen. Hier vinden we naast de berglandschappen ook heel interessante architectuur zoals oude cinema’s. Via het berglandschap keren we terug naar Kutaisi. We eten we in een lokaal restaurant.

Dag 7 (23 september 2024): Transfer van Kataisi naar Usghuli

Op deze dag zijn we voornamelijk onderweg en genieten we van de prachtige omgeving en de natuur. We logeren in het Pension Old House onder een toren waar we ook dineren.

Dag 8 (24 september 2024): Usghuli

Usghuli is een prachtig dorp met historische verdedigingstorens. We wandelen naar een gletsjer, genieten van het dorpsleven en fotograferen de bijzondere architectuur.

Dag 9 (25 september 2024): Transfer van Usghuli naar Batumi

Vandaag reizen we van Usghuli naar Batumi, onderweg rijden we langs theeplantages. Stoppen we in Nokalakevi waar we een zwavelbad bezoeken. We logeren in Hotel Daisi Sunset in Batumi.

Dag 10 (26 september 2024): Vrije dag in Batumi

We spenderen vandaag in Batumi, een stad met een groot contrast tussen ultramoderne architectuur en het historisch centrum. Je kan de dag spenderen aan het strand van de Zwarte zee, de botanische tuin bezoeken of shoppen. Het eten is vandaag niet inbegrepen, maar je vindt zeker je ding in de vele restaurants die de stad rijk is.
Dag 11 (27 september 2024): Transfer van Batumi via Gomismta naar Kutaisi

Gomismta is een bergdorp waar tijdens de zomer herders wonen met hun kuddes en waar stedelingen van Butumi op vakantie komen. We logeren en dineren opnieuw in Kutaisi.

Dag 12 (28 september 2024): Van Kutaisi (Georgië) naar Charleroi Airport (België)

Terugvlucht van Kutaisi naar Charleroi met WizzAir.
Onze lokale gids brengt ons naar de luchthaven in Kutaisi.

Prijs

2850€ (excl. zelf te boeken vluchten) (incl. BTW)

Deze reis richt zich op fotoliefhebbers maar staat ook open voor iedereen die op zoek is naar een avontuurlijke reis door Georgië, alsook niet-fotograferende partners.

Inbegrepen

  • Alle reiskosten ter plaatse zoals uitstappen en excursies naar de verschillende natuurparken en sites.
  • Overnachtingen in hotels & guesthouses.
  • Alle maaltijden zijn in de meeste accommodaties inbegrepen (enkel in Batumi gaan we voor eigen rekening gaan eten).
  • Huur van onze terreinwagens.
  • Gidsen ter plaatse.

Niet inbegrepen

  • Vluchten van Charleroi naar Kutaisi kan je zelf boeken via WizzAir en kosten ongeveer 280€.
  • Hoe sneller je boekt, hoe goedkoper je ticket!
  • Contacteer ons reiskantoor en wij boeken jouw ticket, we helpen je graag verder.
  • Brandstof voor ons vervoer wordt ter plaatse verrekend onder de deelnemers (ongeveer 80€/p)
  • Eigen drankverbruik in hotels en restaurants.
Fotoreis Georgië met Tim Dirven
Avontuurlijke fotoreis Georgië 2024 met fotograaf Tim Dirven (September)

Data

Van dinsdag 17 september tot en met zaterdag 28 september 2024

Prijs

2850€ (excl. zelf te boeken vluchten) (incl. BTW)

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.