Eigen Begeleide Groepsreis

Prijs

Op aanvraag

Data

18/01/2024 – 01/02/2024

Bestemming(en):

Expeditie Antarctica

Gebeten door fauna en flora? Op geen enkele andere reis kan je in zo weinig dagen zo veel ongerepte natuur en gevarieerde fauna ervaren! Elke reis naar Antarctica is een avontuur, maar met een maximale capaciteit van 186 gasten aan boord van het hypermoderne en comfortabele schip Ocean Albatros  biedt deze zeereis een unieke ervaring.

Categorie

Deel dit bericht

In 't kort

Zee expeditie in de ongerepte natuur!
15 dagen / 14 nachten
Prijs hangt af van type kajuit
Aantal deelnemers: min. 16 personen

We verlaten Ushuaia in Argentinië en steken de machtige Drake Passage over en varen meteen zuidwaarts richting de zuidpoolcirkel. Na landingen bij Detaille Island varen we door het Lemaire kanaal en de straat van Gerlache om ook hier aan land te gaan bij pinguïnkolonies, onderzoeksstations en fascinerende bezienswaardigheden waar we van spectaculaire uitzichten kunnen genieten. We gaan verder naar het oosten en verkennen de Antarctic Sound met zijn machtige tafelijsbergen en gaan in de Weddellzee op zoek naar wilde dieren. Dit krillrijke gebied is heel aantrekkelijk voor pinguïns en walvissen. Op de terugweg proberen we Ernest Shackleton te volgen en komen dicht bij Elephant Island. Op geen enkele andere reis kan je in zo weinig dagen zó veel ongerepte natuur en gevarieerde fauna ervaren! Elke reis naar Antarctica is een avontuur, maar met een maximale capaciteit van 186 gasten aan boord van het hypermoderne en comfortabele schip Ocean Albatros biedt deze zeereis een unieke ervaring. Landingen langs de kust, excursies, lezingen en zodiac-safari’s bezorgen je een ongeëvenaarde expeditie-ervaring. Iedereen zal voet aan land kunnen zetten op het Antarctische continent en op de vele omliggende eilanden. Het volledige schip vaart exclusief voor onze klanten en zo kunnen we een unieke reis met eigen Nordic-toets aanbieden. Het professioneel expeditieteam wordt aangevuld met eigen Nordic begeleiding zodat een deel van de lezingen ook in het Nederlands gegevens worden. Zorg ervoor dat je op tijd je plaats op deze fantastische reis reserveert, want deze route varen we slechts één keer dit seizoen.

Reisprogramma

DAG 1: VLUCHT NAAR BUENOS AIRES

We verzamelen op de luchthaven van Zaventem voor een vlucht naar Buenos Aires. Exacte vluchtgegevens zijn momenteel nog niet gekend.

DAG 2: VERKENNING VAN BUENOS AIRES

Ons avontuur begint nu echt met een bezoek aan Buenos Aires. Het Parijs van het Zuiden, de wieg van de Tango, de meest sfeervolle stad ter wereld: aan bewonderende bijnamen ontbreekt het Buenos Aires absoluut niet. De hoofdstad van Argentinië combineert Zuiderse passie met Westerse grandeur, in een metropool die vibreert van de passie en onuitputtelijke energie. We voorzien vrije tijd om de stad op eigen houtje te bezoeken. Wie wil kan optioneel een diner met tangoshow bijwonen. Overnachting in een comfortabel hotel in de stad.

DAG 3: VLUCHT NAAR USHUAIA EN INSCHEPING

Na een vroeg ontbijt in het hotel vliegen we door naar Ushuaia – de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld. Verken voor inscheping nog even de schilderachtige stad of het lokale platteland. Het is een paradijs voor wandelaars met ruige besneeuwde bergen, gletsjers, bloemrijke weiden en drassige moerassen. ’s Middags gaan we aan boord van het schip Ocean Albatros, onze thuisbasis voor de komende dagen. Onze zeereis begint wanneer we door de kalme wateren van het Beaglekanaal navigeren, een zeestraat in de Tierra del Fuego-archipel. Hou je ogen alvast open voor dolfijnen en zeeleeuwen!

DAG 4 & 5: OP ZEE – TROTSEREN VAN DE DRAKE PASSAGE

We varen verder en steken de beroemde Drake Passage over – een watermassa die de kruising markeert van de koude Antarctische wateren met de warmere Atlantische en Stille Oceaan. De Drake Passage staat bekend om de sterke westenwind, zware zee en de bijnaam ‘The Roaring Fifties’. De passage maakt die naam ook waar: dit kan een uitdaging zijn. Toch kan je vol vertrouwen uitrusten aan boord van ons expeditieschip, dat speciaal gebouwd werd met stabilisatoren, krachtige motoren en de hooggekwalificeerde bemanning leidt alles in goede banen. De meest pittige zeilers beschouwen de Drake Passage als een levenslange prestatie – en binnenkort kun je het zelf op de lijst afvinken! Met het gepatenteerde X-BOW-ontwerp biedt de Ocean Victory jou een soepelere vaart over de Drake Passage en dit aan een lager verbruik. Onderweg kan je genieten van het comfort aan boord. De opwinding neemt toe bij de eerste aanblik van zeehonden, pinguïns en albatrossen. Antarctica komt nu echt dichterbij! Wanneer land in zicht komt, voelen we ons als echte ontdekkingsreizigers. Nadat we de Drake Passage zijn overgestoken, beginnen we de Zuidelijke Shetlandeilanden te verkennen en verbazen we ons over de fascinerende landschappen die we onderweg tegenkomen.

DAG 6 – 7 – 8: NAAR DE ZUIDPOOLCIRKEL EN VERKENNING VAN HET ANTARCTISCH SCHIEREILAND

We varen meteen verder zuidwaarts en laten ons betoveren door het indrukwekkende landschap en de oorverdovende stilte. We maken wandelingen als echte ontdekkingsreizigers en zien langs de kust heel wat onbemande onderzoeksstations alvorens ons doel te bereiken: de zuidpoolcirkel op 66°33’ onder de evenaar. Hier blijft de zon 24 uur per dag boven de horizon tijdens de zomer. We maken hier landingen rond Detaille Island en proberen ook in de Lallemand Fjord te varen. De ijscondities zijn hiervoor bepalend, maar als het lukt is het zo verbluffend mooi. Het dichte pakijs belet heel wat schepen om zo zuidelijk te geraken maar door de hoge ijsklasse beweegt de Ocean Albatros vlot door deze wateren en bezorgt ons het avontuur van ons leven.

DAG 8: DOOR HET LEMAIRE KANAAL EN DE STRAAT VAN GERLACHE

We varen verder noordwaarts langs het Antarctische schiereiland langs Fish Island, door het met ijs bezaaide Lemaire kanaal en ook de straat van Gerlache, terwijl we mogelijk landingen maken op Petermann Island, Paradise Harbour, Port Lockroy of Cuverville.

DAG 9 – 10 – 11: ANTARCTIC SOUND EN HET NOORDEN VAN DE WEDDELLZEE

De komende dagen verkennen we het uiterste puntje van het continent. Wanneer we in de Antarctic Sound varen zullen de kapitein en het expeditieteam de machtige tafelijsbergen in de gaten houden. Deze zijn afkomstig van de drijvende Larsen Ice Shelf verder naar het zuiden. We proberen zowel op de eilanden als het vasteland rond de Antarctic Sound en Weddellzee landingen te maken. We hopen hier enkele van de ongewoon grote pinguïnkolonies te zien die hier recentelijk zijn waargenomen. De Weddellzee dankt zijn naam aan de Britse ontdekkingsreiziger James Weddell, die in 1823 bij het jagen op zeehonden door een breuk in het ijs het meest zuidelijke punt van die tijd bereikte. Als we de Weddellzee vandaag binnenvaren, zijn we omgeven door gigantische drijvende ijsbergen en zijn we getuige van de enorme hoeveelheid zee-ijs in deze wateren. Naast pinguïns treffen we hier weddellzeehonden, zeeolifanten en heel wat zeevogels. Bultruggen zijn hier talrijk aanwezig: ze voeden zich met de voedselrijke wateren (veroorzaakt door de opwelling van koud water uit de diepten van de oceaan). Ook het grootste roofdier van Antarctica, de eenzame zeeluipaard, vertoeft hier graag. Ook hier zijn weer heel wat verschillende landingen mogelijk: Devil Island, waar we een grote kolonie Adeliepinguïns zouden zien; Brown Bluff, met een overvloed aan wilde dieren die leven op de stranden onder de basaltkliffen of Esperanza Base, met zijn Argentijnse onderzoeksstation dat permanent bemand is. Door het aanzienlijke zee-ijs en de enorme bergen in de Weddellzee is navigeren door deze afgelegen natuur op het randje van het mogelijke… De kapitein en expeditieleider beseffen maar al te goed dat er door het verschuivend ijs geen gegarandeerde doorgang is in dit gebied. Ze zullen dus nauw samenwerken om de beste kansen te benutten. Deze avontuurlijke toets hoort bij reizen in dit ongerepte stukje van onze planeet, we bevinden ons tenslotte in een gebied dat maar weinig mensen ooit hebben gezien. We eindigen ons Weddellzee/Antarctic Sound-avontuur op Elephant Island, de thuisbasis van de zeeolifanten. We nemen misschien deels dezelfde route als Shackletons gewaagde reddingsbootontsnapping (deze route is alleen mogelijk als de omstandigheden het toelaten!). Hoewel een landing onwaarschijnlijk is, hopen we te zien waar de groep wachtte op de reddingsboot bij Point Wild. Een beroemd onderdeel van de expeditiegeschiedenis, en dus ideaal om onze Antarctische verkenning mee af te sluiten.

DAG 12 & 13: OP ZEE – AFSCHEID VAN ANTARCTICA

We verlaten Antarctica en brengen twee dagen op zee door op onze weg terug naar de rust van het Beaglekanaal en Ushuaia in Argentinië. Onderweg steken we de Drake Passage over en varen langs Kaap Hoorn, een legendarisch maritiem oriëntatiepunt en het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika. Tijdens onze tijd op zee wordt er aan boord een verscheidenheid aan activiteiten georganiseerd. Zo kan je genieten van de lezingen die door ons expeditieteam aan boord gegeven worden, kan je onze winkel bezoeken, ontspannen in de spa of de moderne faciliteiten van het schip ontdekken.

DAG 14 & 15: TERUG IN USHUAIA – ONTSCHEPING EN VLUCHT HUISWAARTS

In de ochtend meren we aan in Ushuaia, waar ons Antarctisch avontuur eindigt. We nemen afscheid van de bemanning en het schip. De unieke ervaringen en prachtige foto’s nemen we mee naar huis. We vliegen terug naar Buenos Aires en afhankelijk van de vluchtopties vliegen we meteen door naar huis. Aankomst thuis op 01.02.2024 (of een dag erna indien een extra nacht in Buenos Aires vereist zou zijn). Exacte vluchtgegevens zijn momenteel nog niet gekend. Wie wil kan nog genieten van een post-programma vanuit Ushuaia of Buenos Aires.

Inbegrepen

 • Expeditiezeereis in de geboekte hutcategorie met privé badkamer
 • Keuze kajuitnummer op basis van beschikbaarheden
 • Alle maaltijden aan boord
 • Huiswijn, huisbier en frisdrank tijdens de maaltijd (lunch/diner)
 • Koffie, thee en water gedurende de dag , alsook namiddagsnack
 • Welkomst- en afscheidsdrink
 • VIP-pakket voor gasten in premium suite en suites type A , B1 en B2: onbeperkte toegang tot het specialiteitenrestaurant, welkomstgeschenk bij aankomst (wijn, fruit en gevulde minibar), gratis was- en strijkservice, espressomachine in de kajuit en gratis verzorgingsproducten
 • Digitaal verslag na de reis met logboek, foto’s, overzicht waargenomen dieren en meer
 • Professioneel Engelstalig en deels Nederlandstalig expeditie team – een internationaal team van hoogopgeleide experts uit verschillende academische disciplines met een grondige kennis van de regio die we bevaren. Ze organiseren en begeleiden tal van activiteiten aan boord en aan land
 • Lezingen door het ervaren expeditieteam over tal van onderwerpen
 • Uitgebreide reisdocumentatie
 • Gebruik van de uitgebreide bibliotheek
 • Tips van professionele Nederlandstalige fotograaf aan boord over het nemen van de beste foto’s bij verschillende omstandigheden met fotografieworkshop
 • Voor de reis wordt een voorvergadering voorzien waarop ook advies gegeven wordt over welk fotomateriaal je best kan voorzien en kan reeds persoonlijk advies gevraagd worden
 • Landingen met poolcirkelboten (1 of zelfs 2 per dag!) en activiteiten aan boord en aan land
 • Gebruik van fitness, bubbelbaden, zwembad en panoramische sauna
 • Gebruik van wandelstokken, laarzen en ander materiaal voor activiteiten
 • Wind- en regenbestendige jas (deze mag je mee naar huis nemen na de reis)
 • CO2-compensatie van deze reis

Niet inbegrepen

 • Aan- en afreispakket (vluchten, transfers en extra hotelnacht): Nordic biedt dit pakket optioneel aan, reken hiervoor op ongeveer € 2500 pp. Momenteel is het vluchtschema en dus de bijhorende prijs hiervan nog niet gekend
 • Annuleringsverzekering (aangeraden) en bijstandsverzekering (verplicht)
 • Optionele excursies aan boord zoals kajaktocht
 • Persoonlijke uitgaven aan boord
 • Fooien
Expeditie Antarctica

Data

18/01/2024 – 01/02/2024

Prijs

Op aanvraag

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.