Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Reisverslag Kaapverdië

In september besloot Jessie een week door te brengen op het eiland Sal, een van de betoverende eilanden van Kaapverdië. Van de eindeloze zandstranden tot de kleurrijke cultuur, Sal bleek een paradijs voor ontspanning en ontdekking. Iedere dag bracht nieuwe ervaringen. Lees meer over haar reis naar dit zonovergoten eiland.

Categorie

Door medewerker

Deel dit bericht

In 't kort

Adembenemende stranden en natuur
Unieke cultuur en muziek
Perfect klimaat het hele jaar door

Bij mijn aankomst op Sal voelde ik me meteen verwelkomd door de parelwitte stranden die uitnodigen tot ontspanning. Het turquoise water schitterde onder de zon en de zachte bries zorgde voor een heerlijk vakantiegevoel. Het was alsof ik een stukje paradijs had betreden.

Kaapverdië wordt vaak beschouwd als de ideale bestemming voor een rustvakantie. Het weer is fantastisch, met volop zonnige dagen en een aangename temperatuur. Hoewel augustus en september het regenseizoen markeren, valt er vaak maar een paar dagen regen per jaar – dat is in België wel anders! Dit maakte het perfect om te ontspannen op de schitterende stranden, te zwemmen in het kristalheldere water of een goed boek te lezen onder de palmbomen.

Kaapverdië biedt niet alleen rust, maar ook de kans om nieuwe culturen en smaken te ontdekken, zoals tijdens mijn bezoek aan Santa Maria. Langs het strand vind je een levendige boulevard vol restaurants en beachbars, ideaal voor een verfrissende cocktail. De Pontão de Santa Maria-pier, gelegen aan het strand, is een must-see. Rond 11 uur ’s ochtends komen de vissers binnen met hun verse vangst, die direct op de pier wordt verkocht. Hier vind je niet alleen verse vis, maar ook handgemaakte souvenirs en zelfs kokosnoten. Veel kinderen gebruiken de pier als hun persoonlijke duikplank, om in het heldere water te springen. Een geweldige manier om de lokale sfeer te proeven.

Hoewel Kaapverdië bekend staat om het beperkte aantal bezienswaardigheden, zijn er zeker bijzondere plekken te ontdekken op Sal. Een van mijn favorieten was het Blue Eye, een indrukwekkende opening in een grot waar het zonlicht op het juiste moment een prachtig ‘blauw oog’ onthult. De omgeving, met een berg aan de ene kant en de oceaan aan de andere, was adembenemend. Aan de oostkust van Sal liggen de zoutmijnen van Pedra de Lume, waar een zoutmeer met schitterende witte en felroze zoutpannen te vinden is. Door de unieke omstandigheden is het water hier maar liefst 27 keer zouter dan zeewater, waardoor je moeiteloos kunt drijven. Daarnaast bezocht ik het Pachamama Eco Park, een serene botanische tuin en dierenpark waar flora en fauna in harmonie samenleven. In Kaapverdië kun je dus kiezen voor zee, zout of tropische schoonheid – of gewoon genieten van alles wat het eiland te bieden heeft.

 

In Kaapverdië kun je de natuur in volle glorie ervaren. Een van de meest bijzondere ervaringen was het wachten op het strand onder een sterrenhemel tot de schildpadden aan land kwamen om hun eieren te leggen, een magisch moment dat plaatsvindt tussen juli en oktober. Het vrouwtje legt tot wel 100 eieren per legbeurt. In augustus en september krijg je zelfs de kans om baby-schildpadden te zien die hun eerste stapjes richting de zee zetten. Sal biedt ook Shark Bay, waar citroenhaaien zwemmen. Deze haaien zijn ongevaarlijk en kunnen tot wel 3 meter lang worden. Er zijn excursies beschikbaar waarbij je tussen deze indrukwekkende dieren kunt wandelen.

Al met al maakte mijn reis naar Sal het niet alleen een plek van ontspanning, maar ook een unieke kans om de wonderen van de natuur van dichtbij te ervaren.

 

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.