Prijs

€ 4.550,00 p.p.

Data

31/10/2025 – 11/11/2025

Bestemming(en):

Zuid – Afrika: De wereld in 1 land

Zuid - Afrika is een unieke bestemmingen, waar je de wereld in 1 reis kan ervaren. Het is simpelweg adembenemend. Het is het land van wilde savannes en ruige kustlijnen, waar natuur en cultuur op een bijzondere manier samenkomen. Dit prachtige land, gelegen aan het zuidelijkste punt van Afrika, biedt een ongelooflijke mix van wilde safari’s, avontuurlijke activiteiten en rijke culturele ervaringen.

Categorie

Deel dit bericht

In 't kort

Cultuur & Natuur
Wildlife
12 nachten/ 13 dagen
Max. 20 personen

Transport

We reizen door het land met onze eigen bus. Daarnaast nemen we ook een binnenlandse vlucht om ons te verplaatsen van het Kruger Nationaal Park naar het bruisende Kaapstad.

 

Hotels

  •  Angels View 4* (1 nacht)
  • Skukuza Safari Lodge 4* (3 nachten)
  • City Lodge Hotel Victoria & Alfred Waterfront 3* (3 nachten)
  • Eendracht hotel 4* (2 nachten)

 

Praktische Informatie

  • Officiële taal: Zuid-Afrika heeft 11 officiële talen, waaronder Afrikaans, Engels, Zulu, Xhosa, en Sotho. Engels wordt het meest gebruikt in de zakenwereld en voor officiële doeleinden.
  • Religie: Zuid-Afrika garandeert vrijheid van godsdienst door de grondwet. Er is geen officiële staatskerk. Het christendom is de meest beoefende religie, gevolgd door andere geloven zoals de islam, het hindoeïsme, en traditionele Afrikaanse religies.
  • Gezondheid: Voor reizen naar Zuid-Afrika zijn in de meeste gevallen geen verplichte vaccinaties nodig, behalve een gelekoorts vaccin als je uit een risicogebied komt.
  • Geld: De munteenheid van Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand, afgekort als ZAR. De Rand is vernoemd naar de Witwatersrand, waar het grootste deel van het goud van het land werd ontdekt.
  • Reisdocumenten: Een geldig paspoort is vereist om Zuid-Afrika binnen te komen. In sommige gevallen is een visum nodig, afhankelijk van het land van herkomst.
  • Wisselkoers: We behouden ons het recht voor om de prijs te wijzigen op basis van de wisselkoers. 1 euro = ongeveer 20 ZAR (Zuid-Afrikaanse Rand).

Reisprogramma

Dag 1: 31 oktober

We verzamelen op de luchthaven met je Xperience tourleader. We hebben een vlucht met Emirates met een tussenstop in Dubai.

 

Dag 2: 1 november

Doorvlucht vanuit Dubai naar Johannesburg en van daar neen we onze bus naar het Kruger Park.

We komen aan in het prachtige Mpumalanga, dit is voor velen de eerste stop in Zuid – Afrika. Van hieruit start de reis met enkele dagen safari’s en ontdekken van wildlife. We overnachten in het Angels view.

 

Dag 3 : 2 november

Vandaag trekken we nog verder richting Kruger Park via een prachtige route. De historische Panorama Route, die de Lowveld en de Drakensberg verbindt en ingeklemd ligt tussen het Kruger National Park en de Highlands Meander, is een schilderachtige rit in de provincie Mpumalanga. De route biedt sensationele uitzichten op natuurlijke wonderen, waaronder fascinerende rotsformaties en indrukwekkende watervallen. Het schilderachtige stadje Graskop dient als toegangspoort tot deze prachtige route. Het onbetwiste hoogtepunt van de Panorama Route is de Blyde River Canyon, een van ’s werelds grootste groene kloven, gevuld met weelderige subtropische vegetatie. Andere populaire attracties langs de route zijn de spectaculaire Lisbon, Berlin en Mac Mac Falls; Bourke’s Luck Potholes; de Drie Rondavels; en het adembenemende God’s Window. Mis het wereldberoemde Kruger National Park en het pittoreske goudkoortsstadje Pilgrim’s Rest, een historisch openluchtmuseum, niet.

Tegen de avond komen we aan in het Kruger park waar we nog genieten van een eerste safari ervaring.

Het beroemde Kruger National Park strekt zich uit over meer dan twee miljoen hectare en is een van de grootste wildreservaten ter wereld. Vanwege zijn uitzonderlijke omvang kunnen bezoekers een fantastische diversiteit ervaren – van veranderende landschappen en ecosystemen tot een indrukwekkende verscheidenheid aan dieren, planten en vogels. Het park is de thuisbasis van meer dan 130 zoogdieren en meer dan 500 vogelsoorten. Bezoekers kunnen uitkijken naar het leren over het prehistorische verleden van het gebied, genieten van een scala aan accommodatie mogelijkheden, en het bekijken van overvloedig wild, waaronder de beroemde Big Five. De diversiteit en de enorme dichtheid van het wild maken Kruger National Park een onvergetelijke en unieke ervaring.

 

Dag 4 – 5: 3 november en 4 november

Hier kunnen jullie genieten van een fantastisch verblijf in het Kruger park. Ontdek de wildlife van Zuidelijk Afrika en geniet daarna van rust aan het zwembad. Er is telkens 1 safari in een open jeep en 1 safari in een bus inbegrepen per dag.

Uiteraard zijn er nog verschillende optionele activiteiten waarvoor jullie zich kunnen inschrijven:

  • Extra game drives: Ochtendsafari, sunset safari of nachtsafari
  • Golfen
  • Spa
  • Begeleide wandeling door de wildernis

 

Dag 6: 5 november

Onze laatste momenten in het Kruger park maken we nog een ochtendsafari om in alle vroegte te genieten van de prachtige schoonheid van de natuur!

Daarna gaat het richting Kaapstad! Na aan korte vlucht komen we aan in het bruisende Kaapstad! De stad waar de Indische en Atlantische oceanen samenkomen. Deze diverse metropool biedt een unieke mix van prachtige stranden, rijke geschiedenis en een kosmopolitische sfeer. Van adembenemende uitzichten tot culturele hoogtepunten, Kaapstad is een bestemming die je niet mag missen.

Bij aankomst brengen we onmiddellijk een bezoek aan de iconische Tafelberg.

De Tafelberg in Zuid-Afrika is een van de bekendste bergen ter wereld. De berg die de achtergrond vormt van Kaapstad, dankt zijn naam aan de platte bovenkant, waardoor de berg een beetje lijkt op een tafel. Vanaf Bloubergstrand, een voorstad van Kaapstad aan de Tafelbaai, kunt u de iconische vorm van Tafelberg het beste bewonderen. De berg is al van ver zichtbaar en lijkt vanaf deze kant gezien direct uit de zee op te rijzen. Misschien is dat de reden waarom de oorspronkelijke Khoi bewoners de naam ‘Hoerikwaggo’ – wat ‘Mountain of the Sea’ betekent – aan Tafelberg gaven. Voor de Khoi en San mensen was de Tafelberg heilig, zij geloofden namelijk dat hun god boven op de berg woonden. De naam ‘Tafelberg’ werd aan de berg gegeven door de Portugese admiraal Antonio de Saldanha, die ook als eerste een beklimming van Tafelberg in Zuid-Afrika heeft beschreven. Een verblijf in Kaapstad is niet compleet zonder een bezoek aan Tafelberg.

 

Dag 7: 6 november

Na een lekker ontbijt, verkennen we Kaapstad. Kaapstad, de Moederstad, is een prachtige plek doordrongen van geschiedenis. Deze tour neemt je mee langs alle belangrijke plekken die je gezien móet hebben. Een gids neemt je op sleeptouw en weet alles over Kaapstad. Je bezoekt de belangrijkste plekken in de stad, waaronder het Zuid-Afrikaans Museum en de mooie Compagniestuin. Ook bekijk je de parlementsgebouwen, het stadhuis en Kasteel de Goede Hoop. Als je de kleurrijke straten van Bo-Kaap nadert, waait de geur van Maleisische curry je al tegemoet. Je bezoekt ook het Groentemarkplein, Seinheuwel, Kampsbaai en Clifton.

’s Avonds dineren we allemaal samen in GOLD restaurant.

GOLD Restaurant is een levendige pan-Afrikaanse restaurant die een vast Kaaps Maleis en Afrikaans menu aanbiedt, samen met live-entertainment en djembe-drummen, zeven avonden per week. Gevestigd in een oud pakhuis en een moderne evenement locatie, biedt GOLD bezoekers een verfijnde Afrikaanse ervaring. Geniet van een bekroond 14-gangen tasting menu, geïnspireerd door ingrediënten en texturen van over het hele Afrikaanse continent. Laat je verleiden door live dans en zang op het ritmische geluid van Afrikaanse djembe-drums.

 

Dag 8: 7 november

Vandaag bezoeken we het schilderachtige schiereiland. We vertrekken langs de spectaculaire Atlantische kust. We rijden door de kustplaatsen Sea Point, Bantry Bay en Clifton. We stoppen voor een fotomoment bij de indrukwekkende Twaalf Apostelen van de Tafelberg. Vervolgens reizen we verder langs Bakoven en Llandudno, waar scheepswrakken getuigen van de beruchte Kaapse winterstormen, en gaan dan door naar het schilderachtige vissersdorp Houtbaai.

 

Dag 9 : 8 november

We verlaten Kaapstad en rijden richting de Winelands-regio van Stellenbosch, Paarl en Franschhoek voor een ontspannen verkenning van deze historische wijnroute-steden. Uiteraard gekoppeld aan het bezoek van een aantal wijndomeinen met een lekkere tasting.

De hoogtepunten vandaag zijn: Stellenbosch en de unieke historische architectuur & verscheidenheid aan alfresco cafés, Franschhoek, de rustige vallei met zijn eindeloze majestueuze berggezichten, Paarl, de thuisbasis van de Afrikaanse taal en wijnproeven op enkele van de beste wijnlandgoederen die de Kaap te bieden heeft.

 

Dag 10 : 9 november

Heel wat Belgen zijn verzot op Zuid-Afrika, en zijn daar ook gaan wonen. Zo ook Natalie. Zij runt samen met haar man het prachtige wijndomein Almenkerk. Ze stellen hun huis en domein open voor gasten hun mooie kelder te delen en jullie te laten genieten van hun eigen wijn. Hun wijnkelder en proefruimte zijn gebouwd tegen de berghelling met een spectaculair uitzicht over de Elgin-vallei en de Kogelberg-bergen. Ze reserveren ons ook een lekkere lunch vooraleer we terugrijden naar het hotel voor wat ontspanning.

 

Dag 11 : 10 november

Vandaag is het tijd om uit te checken en huiswaarts te keren. Jullie kunnen de bagage nog even achterlaten in het hotel en genieten van de laatste uurtjes in Stellenbosch. In de namiddag vertrekken we met onze bus naar de luchthaven en stappen we onze eerste vlucht richting Dubai.

 

Dag 12: 11 november

Na onze vlucht vanuit Dubai komen we aan in Brussel en is het einde van onze reis genaderd.

Prijs

€ 4.550,00 p.p.

Inbegrepen

  • Vluchten met Emirates in economy, inclusief 1 stuk ingecheckte bagage
  • 1 nacht in Angels View met diner
  • 3 nachten in Skukuza Safari Lodge in halfpension
  • 3 nachten in City Lodge Hotel Victoria en Alfred Waterfront met ontbijt
  • 2 nachten in Eendracht hotel met ontbijt
  • Activiteiten zoals vermeld in het programma
  • Reisleider Xperience
  • Bus voor de gehele reis
  • Travel app met alle praktische info en het programma dag per dag
  • Enkele Papillio verrassingen
  • Voorreisvergadering
  • Prijs gebaseerd op 20 betalende gasten

Niet inbegrepen

  • Optionele activiteiten
  • Persoonlijke uitgaven
  • Single supplement: 880 euro
  • Verzekering (annulatie en/of bijstandsverzekering)
  • BTW (0%)
Zuid – Afrika: De wereld in 1 land

Data

31/10/2025 – 11/11/2025

Prijs

€ 4.550,00 p.p.

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.