Prijs

Op aanvraag

Bestemming(en):

Reisverslag eilandhoppen in Griekenland

Mijn reis door de Cycladen voelde echt als een droom die uitkwam. Na maandenlang plannen en verlangen begon het avontuur eindelijk op Mykonos, gevolgd door Paros en Naxos. Elk eiland had zijn eigen sfeer en charme, elk moment was anders. In dit verslag deel ik mijn ontdekkingen, de kleine magische momenten en de prachtige plekken die ik onderweg tegenkwam. Elk eiland in de Cycladen heeft zijn eigen karakter. Mykonos staat bekend om zijn bruisende nachtleven en chique stranden. Eilanden zoals Naxos en Paros bieden juist rust, authentieke dorpen en ongerepte natuur. Door te hoppen ontdek je een breed scala aan ervaringen.

Categorie

Door medewerker

Deel dit bericht

In 't kort

Unieke charme van elk eiland
Adembenemende natuur en stranden
Rijke geschiedenis en cultuur

Dag 1: Aankomst op Mykonos

Wat een geweldige start van mijn vakantie! Mijn avontuur begon op Mykonos. Na een korte vlucht kwam ik aan en werd ik meteen verliefd op de schilderachtige straatjes van Mykonos-stad (Chora). De witte huizen met blauwe deuren waren precies zoals ik me Griekenland had voorgesteld. Na in mijn hotel te zijn ingecheckt, ging ik de oude haven en de beroemde windmolens bekijken. Het voelde echt als een scene uit een film.

Dag 2: Verkenning van Mykonos

Op mijn eerste ochtend op Mykonos deed ik her rustig aan. Daarna ging ik naar Paradise Beach. Het blauwe water en de zon maakten het de perfecte plek om te relaxen. ‘S Avonds dook ik in het bruisende nachtleven van Mykonos. De bars en clubs waren gezellig en vol energie, precies wat ik zocht om de dag af te sluiten.

Dag 3: Van Mykonos naar Paros

Vandaag was het tijd om naar Paros te gaan. De veerbootreis duurde niet lang en bij aankomst in Parikia voelde alles meteen rustiger aan. Na in mijn nieuwe hotel te zijn ingecheckt, ging ik Parikia verkennen. De Panagia Ekatontapiliani was indrukwekkend en de gezellige straatjes waren leuk om doorheen te wandelen. De lunch met uitzicht op de haven was een heerlijk begin van mijn tijd op Paros.

Dag 4: Ontdekking van Paros

Vandaag wilde ik zoveel mogelijk van Paros zien. Eerst ging ik naar het mooie dorp Naoussa. De haven en de kleine winkels waren heel gezellig. Naoussa had een relaxte sfeer die ik echt leuk vond. Later op de dag ging ik naar Kolymbithres Beach. De bijzondere rotsen en het heldere water maakten het een fantastische plek om te zwemmen en te ontspannen.

Dag 5: Van Paros naar Naxos

Vandaag nam ik de korte veerboot naar Naxos. Toen ik aankwam in Naxos-stad, voelde ik meteen dat het een heel ander eiland was. Na in mijn hotel te zijn ingecheckt, ging ik de stad verkennen. De Portara, het grote monument bij de oude tempel van Apollo, was indrukwekkend. Het was een geweldige plek om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht. ‘S Avonds vond ik een leuk restaurant met uitzicht op de haven en genoot van een heerlijke maaltijd.

Dag 6: Verkenning van Naxos

Op mijn laatste volledige dag besloot ik het binnenland van Naxos te verkennen. Ik bezocht de dorpjes Apiranthos en Chalki. Het was interessant om het lokale leven te zien. In de middag ging ik naar het strand van Agios Prokopios. Het rustige water en de mooie omgeving maakten het een geweldige plek om te ontspannen.

Dag 7: Terug naar huis

Op mijn laatste ochtend genoot ik van een rustig ontbijt en maakte ik een laatste wandeling door Naxos-stad. Het was moeilijk om afscheid te nemen, maar ik was blij met alle mooie herinneringen. De reis terug naar huis verliep goed, en ik kwam terug met een hoofd vol fijne herinneringen aan een geweldige tijd op Mykonos, Paros en Naxos.

Terugkijkend op mijn reis door Mykonos, Paros en Naxos, voel ik me dankbaar voor de prachtige ervaringen en herinneringen die ik heb opgedaan. Elk eiland had zijn eigen unieke karakter en charme, en samen hebben ze mijn vakantie onvergetelijk gemaakt. Deze eilanden zullen altijd een speciale plek in mijn hart hebben, en ik kijk ernaar uit om in de toekomst nog meer van de Griekse eilanden te ontdekken.