Prijs

€ 4.500

Bestemming(en):

Fotoreis Namibië

Deze unieke fotoreis werd uitgewerkt in samenwerking Travel Lounge. Dit reiskantoor kent als geen ander de ‘ins and outs’ van dit fantastische land. Onder leiding van fotograaf James Arthur Gekiere, die reeds meerdere malen Namibië bezocht ontdekken jullie dit prachtige land.

Categorie

Deel dit bericht

Scroll snel naar

In 't kort

Alles tot in de puntjes uitgewerkt
De mooiste plaatsen van Namibië op de meest originele manier
Je hoeft je enkel te concentreren op je fototoestel en te genieten

Het grote verschil tussen een gewone reis en deze fotoreis is dat alles tot in de puntjes is uitgewerkt, als deelnemer hoef je je dus enkel te concentreren op je fototoestel en te genieten! Op elk klein detail wordt gelet, en er zit voor elke foto-enthousiasteling wat in, waardoor deze reis een uitzonderlijke beleving is en u de mooiste plaatsen van Namibië toont op de meest originele manier! Je gaat niet enkel naar huis met mooie herinneringen, maar ook met inside tips van een ervaren fotograaf.

Namibië is een adembenemend land en ontleent zijn naam aan de Namib-woestijn, de oudste woestijn op deze wereld met zijn rode zandduinen. Daarnaast is het land gekenmerkt door zijn desolate uitgestrektheid, prachtige landschappen en ongelooflijke flora en fauna. Het is de laatste plaats waar je nog de San-stam, of de bosjesmensen met hun iconische klik-taal kan bezoeken, maar ook andere nomadenstammen zoals de Hama, Himba of Herero. Namibië ontgoochelt nooit, in het noorden vloeit het water in overvloed in het Okavango-gebied, er is het droge Kalahari-gebied met zijn immense duinen en centraal gelegen vindt u er de uitgestrekte zoutplan in het Etosha National Park. Namibië blijft telkens verbazen.)

Reisprogramma

Dag 1: Brussel-Windhoek
Vlucht van Brussel – Addis Abeba (Ethiopië) – Windhoek

Dag 2: Groot-Windhoek
Op een boogscheut van Windhoek op een heuveltop met uitzicht op een spectaculair landschap verpozen we na onze vlucht in deze luxe lodge die een unieke combinatie biedt van natuur- en wellnesservaringen. ’s Avonds fotograferen we onze eerste sundowner en wie weet spotten we al een neushoorn!

Dag 3-4: Solitaire & Sesriem
We verplaatsen ons in konvooi door naar Le Mirage Dessert Lodge in Sesriem, deze lodge ligt aan de Sesriem-poort van Sossusvlei en Deadvlei en aan de rand van de Namib-Dessert. Op het fotografie-menu staan hier:

  • zonsopgang in het Namib-Naukluft National Park
  • modelfotografie in Sossusvlei/Deadvlei, we gaan aan de slag met een model en het beschikbare licht en leren een sunbounce-reflector gebruiken
  • we gaan met quads de bergen rondom onze lodge in om de zonsondergang te fotograferen
  • nachtfotografie van de helderste sterrenhemels ’s avonds aan onze lodge
Dag 5: Swakopmund
Vandaag rijden we door naar Swakopmund door het Naukluft Gebergte. Wie zin heeft kan na check-in in het hotel mee met de fotograaf naar een authentieke township van deze stad waar we een eerste keer aan straatfotografie gaan doen. Als je liever wat wil verpozen na de lange rit, kan dat uiteraard ook.
Dag 6: Walvisbaai
We vertrekken vandaag vroeg naar Walvisbaai waar we een sea-safari doen en dolfijnen, zeehonden, flamingo’s, pelikanen en andere dieren spotten en fotograferen. In de namiddag gaan we opnieuw naar een township in Swakopmund waar we nog meer straatfotografie gaan doen.
Dag 7: Twyfelfontein & Damaraland
We rijden door naar Twyfelfontein Adventure Camp door Damaraland, hier gaan we op safari op zoek naar olifanten en struisvogels, op onze terugweg naar ons tentenkamp kunnen we de zonsondergang fotograferen, na het diner trekken we erop uit om aan nachtfotografie te doen, in functie van de maanstand fotograferen we sterrenhemels, skylines en als het mee zit wilde dieren onder begeleiding van een ervaren gids.
Dag 8: Etosha National Park
We rijden vandaag door naar Epacha Game Lodge en bezoeken er in de buurt een Himba-dorp, een dankbaar onderwerp voor portretfotografie. ’s Avonds doen we een nacht safari op zoek naar grootoorvossen, aardwolven, gieren en hyena’s.
Dag 9: Etosha National Park
Het Etosha National Park mag je beschouwen als het hoogtepunt van deze reis. Gewapend met onze telelens kunnen we hier de grootste variëteit aan wild fotograferen, leeuwen, zwarte neushoorns, giraffen, zebra’s, hyena’s, cheetah’s om er enkele te noemen. Onze ranger geeft ons ruim de tijd om ze te fotograferen, hopen dat moeder natuur ons veel wil geven.
Dag 10: Etosha National Park
We rijden met ons eigen konvooi doorheen Etosha National Park naar het Oosten richting Mokuti Etosha Lodge. Ook vandaag kunnen we onze fotoskills toepassen op wilde dieren en dat in een heel andere regio dan gisteren. Vóór het diner komen we samen voor een opleiding Lightroom/Photoshop in het BOMA-conference center.
Dag 11: Okonjima Nature Reserve
We overnachten in het Plains Camp en gaan samen met de ranger op zoek naar luipaarden van de Africat Foundation tijdens een drive safari. Het luipaard is een heel impressionant dier als het voor je lens staat. Met onze telelens en breedhoeklens hebben we gegarandeerd mooie foto’s van de luipaarden, maar ook de adembenemende landschappen.
Dag 12: Windhoek-Brussel
Vlucht van Windhoek – Addis Abeba (Ethiopië) – Brussel

Prijs

€ 4.500

Apart programma voor niet-fotograferende partners mogelijk.

Fotoreis Namibië

Prijs

€ 4.500

Meer weten?

Interesse?

Vul het formulier in. We sturen u graag meer informatie.

Foto's

Nog meer reizen? Lees ook deze berichten.